Eerste reis naar Japan en route plannen met de trein

Hoi, ik ben van plan om in juni of juli 2017 met mijn vriend naar japan te gaan. Vanwege ons budget willen we onze eigen rondreis uitstippelen. Georganiseerde rondreizen zijn erg duur! We willen een los ticket rond de €550 per persoon en losse hotels uit de goedkopere klasse, dus maximaal €100 per nacht totaal bij booking.com voor 2 personen. 14 dagen (dus 10 dagen ter plaatse)
We willen starten met 3 dagen Tokio en daar een voordelig hotel vinden nabij het centrum. Nu willen we de Japan Railpass aanschaffen om zo meer van het land te kunnen zien. Dus in de steden die op de route liggen een hotel nemen in de buurt van de treinstations, we willen sowiso de mount fuji bezichtigen en wat tempels in de omgeving van Tokio, en dan richting het zuiden naar Kyoto. Weten jullie leuke plaatsen met leuke toeristische trekpleisters die aan de route liggen en op de treinen waar uitsluitend de JR pas gebruikt kan worden (zonder bijbetaling voor prive spoorlijnen en de hogesnelheidslijnen)? Een dag voor de terugreisdag moeten we weer terug in Tokio zijn. Ik heb geen flauw idee wat de afstanden zijn tussen de leukste steden om te verblijven (toeristische trekpleisters) met deze treinen. En wat haalbaar is binnen onze reisduur. Als we de bus moeten pakken wat kost een busrit van station naar bestemming gemiddeld in Japan?

Hoi Nubia,
Klinkt goed. Kijk als je hotels boekt ook uit naar business hotels zoals Toyoko Inn, die bieden ook goede kwaliteit voor nette prijzen, en zijn ideaal ook voor toeristen.
Besef je dat het centrum van Tokyo alleen al erg groot is. Kijk of je een leuk hotel nabij een station van de yamanote lijn kunt vinden, dan kun je snel naar verderop in de stad. Wijken met goedkopere hotels bij die lijn zijn bijvoorbeeld Kanda en Ueno.
Twee mooie tempels in Tokyo zijn de Meiji schrijn en de Senso-ji. Heb je meteen een shinto en een boeddhistische tempel te pakken :grinning:
Met een retourtje Tokyo Kyoto en wat sidetrips is een 7 daagse railpas wel handig. Plan dan wel de dure ritten in die 7 dagen.
Zo’n sidetrip is bijvoorbeeld een bezoek aan het kasteel van Himeji vanuit Kyoto, de stad osaka, of Nara.

Misschien is het wel een idee om naar de Kiso vallei te gaan ( bij Nagoya).
Een overnachting daar in een ryokan of minshuku is een leuke afwisseling van de grote steden. Kan wat duurder zijn dan een hotel, maar vrienden van ons hadden daar op booking ook een mooie deal voor gevonden met maaltijden, dus het is mogelijk.

In Kyoto zul je waarschijnlijk wel vaker de bus pakken, kost 220 yen per rit, of 500 yen voor een dagkaart.

Succes!