Eerste keer Thailand

Mijn vriendin willen van de zomer voor 2 a drie weken naar Thailand gaan, wij willen alleen de tickets boeken naar Bangkok en daarna alles zelf inplannen. Hoe lang vantevoren kun je de tickets reserveren en wat is daar ongeveer de prijs van. Verder hoor ik graag van jullie de andere nuttige tips

hoe eerder het ticket, hoe goedkoper.
Tenzij je een lastminute boekt.

sjaak
www.wereldrondreis.eu

Ja, inderdaad, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket. In onze zomermaanden juli/augustus liggen de prijzen van tickets sowieso al hoger i.v.m. zomervakantie.

Prijzen zijn helemaal afhankelijk van het tijdstip waarop je boekt + de maatschappij waarmee je vliegt.
Je zou eens kunnen kijken op www.vliegtarieven.nl

Inderdaad via vliegtarieven.nl is het makkelijk zoeken. Als jullie het niet erg vinden om via Dubai (met Emirates) te vliegen, zou je ook kunnen zoeken vanaf Dusseldorf.

Via dusseldorf met emirates is een heel goed alternatief op vluchten van af schiphol en er is altijd nog wel plaats en niet al te duur .
succes

En dan is er ook nog LTU non stop vanuit Düsseldorf naar Bangkok.
Zie http://greenwoodtravel.nl/vliegtickets-ltu.htm

Ik ken mensen die daar heel tevreden mee zijn.

Wij hebben ook een ticket van LTU, maar op de heenreis heb je een korte stop in München. Tenminste, volgens onze papieren.

Grtn, Robert

Ik hoor een hoop positieve geluiden over LTU; het startpunt met LTU ligt echter altijd in Duitsland. Ik vind het dan ook jammer dat er (nog) geen samenwerkingsverband bestaat met een andere luchtvaartmaatschappij voor een aansluitende vlucht naar NL.

Groet,
Joe

Als je in zuidoost Nederland woont kan Düsseldorf wel eens dichterbij zijn dan Amsterdam. Vanuit Heerlen is Schiphol 214 km en Düsseldorf 90 km. Venlo - Düsseldorf is 56 km

… en hoewel vanuit Utrecht Schiphol dichterbij is dan Dusseldorf, gaat er een goede treinverbinding die kant op. En het scheelt echt een hoop geld!!!

Ik vraag me af of het tijdsbesparend zou zijn wanneer je van Dusseldorf naar Nederland vliegt. Tussen aansluitende vluchten zit altijd minimaal een uur, met de trein weet je in die tijd al zo’n 100 km te overbruggen.

Mocht je je laten brengen of halen: ook de short parking is in Dusseldorf beter geregeld en veel goedkoper. Op 5-10 min loopafstand kun je zelfs GRATIS parkeren.

Hoe het zit met de long parking weet ik niet.

Jenny

P.S. @ Robert, het hangt er vanaf op welke dag je vliegt of je rechtstreeks van Dusseldorf naar BKK vliegt of via Muchen. Maar Duitse binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Lufthasa, da’s geen straf.
P.P.S. @ Johan: tips Thailand? Zie http://www.ikreis.net (2003) of http://www.outofasia.nl (2005/2006)

Klopt, maar als je met LTU vanaf Dusseldorf via Munchen naar Bangkok vliegt wordt de vlucht Dusseldorf-Munchen ook gewoon uitgevoerd door LTU. Op de dagen dat er geen non-stop vlucht van Dusseldorf naar Bangkok is, vliegt LTU Dusseldorf-Munchen-Bangkok.

Hier kan je de parkeertarieven op luchthaven Dusseldorf vinden:

http://www.duesseldorf-international.de/dus/parkentarife/