Een maand Australië in november

Dag allemaal,

Waarschijnlijk kan ik dan eindelijk mijn droom dit jaar uit laten komen en Australië bezoeken. Vanwege werk kan ik waarschijnlijk maar een maand weg, dus ik ben aan het uitzoeken welke plekken ik graag wil zien. Ik vind het niet erg om van plek naar plek te moeten vliegen en ook veel zal missen. een maand is inderdaad vrij kort en ik weet niet of ik ooit in de gelegenheid zal komen om nog eens terug te komen. Ik ben gek op wildlife en natuurschoon.

Welke plekken ik graag wil bezoeken:

  • Sydney
  • Melbourne
  • Adelaide (Vanwege Kangaroo Island te gaan en een haaientour (ik wil graag witte haaien gaan bekijken!) te gaan doen)
  • Uluru
  • Cairns/ Great Barrier Reef

Zou je hier een route van kunnen maken? Belangrijk om te weten is dat ik geen auto rijd.
Wie heeft er tips?

Hallo Jasmijn,

mooi plan heb je. Inderdaad met (twee) binnenlandse vluchten, Adelaide - Alice Springs en Alice Springs - Cairns. Sydney (Blue Mountains met trip) naar Adelaide is goed te doen met bus en/of trein. Kijk bijvoorbeeld eens naar V-Lines, de regionale busmaatschappij voor Victoria. Philip Island zul je ook met een trip moeten doen, de pinguis komen pas in de loop van de avond aan land.
Premier Stateliner is de busmaatschappij voor SA, dus eventueel voor Port Augusta naar Port Lincoln. Vliegen kan ook maar dan zie je minder, als je geen nachtbus hebt tenminste, want ook daar moet je op letten. Net als op het feit dat op veel routes maar één keer per dag een bus gaat en soms niet eens elke dag.
Ik heb je oproep gezien over de cage dive. Daarbij zou ik op de reviews afgaan, heb er geen ervaring mee. En ja, geef geen slechte review als je geen haai te zien krijgt, want die dagen zijn er nu eenmaal ook.
Ik zou eens kijken naar een busroute via Canberra, en dan Albury-Wodonga zodat je niet constant op de vreselijke Highway 1 zit.
Ik denk dat het eerste wat je moet gaan doen is een dagplanning maken. Probeer binnenlandse vluchten zowel vroeg op de dag als zo vroeg mogelijk in de tijd te boeken, dan zijn er namelijk nog voordeliger ‘Saver’ tarieven.
Probeer maar eens een opzetje te maken en meld je dan gerust weer.

Groeten,

Willem

Willem, dank voor je bijdrage. Ik zal hier zeker nog naar kijken. Ik had een beetje een planning gemaakt uit de losse pols, lijkt het wat? Aan het einde lijkt me het leuk om te gaan snorkelen (Great Barrier Reef) en Cape tribulation.

Dag 1
Aankomst in Sydney

Dag 2
Sydney

Dag 3
Sydney

Dag 4
Sydney

Dag 5
Sydney

Dag 6
Sydney-Melbourne

Dag 7
Melbourne

Dag 8
Melbourne

Dag 9
Melbourne

Dag 10
Melbourne-Adelaide

Dag 11
Adelaide-Kangaroo Island

Dag 12
Kangaroo Island

Dag 13
Kangaroo Island

Dag 14
Kangaroo Island-Adelaide

Dag 15
Adelaide-Port Lincoln

Dag 16
Port Lincoln

Dag 17
PortLincoln – Adelaide – Alice Springs

Dag 18
Outbacktour

Dag 19
Outbacktour

Dag 20
Outbacktour

Dag 21
Outbacktour

Dag 22
AliceSprings-Cairns- Port Douglas

Dag 23
PortDouglas

Dag 24
PortDouglas

Dag 25
PortDouglas

Dag 26
PortDouglas

Dag 27
PortDouglas

Dag 28
PortDouglas

Dag 29
PortDouglas

Dag 30
Cairns-Amsterdam

Hallo Jasmijn,

begrijp ik dat je meer gaat vliegen dan ik dacht? Met de bus zie je meer en je kunt nog eens ergens een tussenstop maken. Persoonlijk denk ik dat je de steden wat te veel tijd geeft maar dat is erg persoonlijk.
Voor het plannen van reizen in Australië is dit een handige site en app: https://www.rome2rio.com/

Voor Alice Springs heb ik deze tip nog: http://www.alicespringsdesertpark.com.au/ Dat kun je bij wijze van spreken doen op de dag van aankomst, als je een vroege vlucht hebt.

Zou je de week Port Douglas niet opsplitsen voor een paar dagen Cairns. Kuranda met trein en kabelbaan neemt zo maar een dag en Cairns, met de lagune op de boulevard is ook een leuke plaats.

Veel plezier bij het plannen
Willem

Een goede dagtrip vanaf hier (Cairns) is de Tablelands. Vooral het watervallen circuit rond Milllaa Millaa is een aanrader. Ook Willems suggestie voor de Kuranda Skyrail en Kuranda Scenic Railway is zeer aanbevolen

Oops dubbel post

No worries Ron, Waterfall Way is inderdaad de moeite waard. Ik weet niet of er tours zijn die en passant Paronella Park ook meenemen? http://www.paronellapark.com.au/ Vonden we ook erg leuk, net als de Coffee Works in Mareeba maar dat is weer een ander verhaal.https://coffeeworks.com.au/coffee_works_mareeba

Even off-topic, weet je al wanneer je precies in Nederland bent?

En Jasmijn, logeer je in hostels? Dan is er vaak met andere mensen wel iets te regelen dat je samen een auto huurt en wat trips of een trip maakt. Vooral als je ergens wat langer dan een dag bent. Maar dat moet natuurlijk wel net zo uitkomen.

Wat fijn dat jullie reageren. Hier heb ik veel aan! Mijn dank is groot.

Ja, ik ben wel van plan in hostels te verblijven, maar wel op een privé kamer. Ook dit zal ik nog allemaal moeten uitzoeken.

Hoi Jasmijn,

maak te voren wat briefjes voor op het prikbord in het hostel en de omliggende. In de trant van: Hi, I’m a Dutch girl, staying in Cairns/PortDouglas/Sydney for a couple of days. Anyone with a drivers license interested in sharing the cost of a car for a day (or two) to make a/some trip(s)? Mail/app/cal me on …
Dit in het kader van ‘niet geschoten is altijd mis’.

En ik zou je indertijd zwaar afgeraden hebben om naar Sint Maarten te gaan :wereld: We zijn er veel geweest, bij vrienden die er in een buitenwijk wonen. Die buitenwijken worden gedomineerd door hekken en honden…

Willem

Dank! ja uiteindelijk is het Kuala Lumpur geworden, ook alweer een tijd geleden!

Waterfall Way is inderdaad de moeite waard. Ik weet niet of er tours zijn die en passant Paronella Park ook meenemen?

Volgens mij doet Uncle Brians tours allebei aan. http://unclebrians.com.au/

Willem, ben in NL 7 juni tot de 22e

Thanks voor alle tips, guys! Ik ga Port Lincoln schrappen. Is toch wel een erg dure excursie en om speciaal daarvoor naar Port Lincoln te gaan…vind ik het uiteindelijk toch niet helemaal waard.

Gelijk heb je, als je nou twee maanden had… Het Eyre Peninsula is wel heel erg mooi, maar niet om heel hard omheen te rijden.

Inmiddels zijn de vliegtickets geboekt. Ik kom op 6 november aan in Sydney en vlieg op 5 december weer terug. Een kennis van mij reageerde gelijk en zei dat hij kangaroo Island zeker zou skippen. ‘Kangaroes heb je overal’. Mij leek het een mooi eiland. Ondertussen overal twijfels over, wat wel en niet te doen. Iemand hier op Kangaroo Island geweest? Andere aanbevelingen/routes? Outback en great barrier reef wil ik sowieso zien. Moeilijk allemaal haha

Is die kennis van je ervaringsdeskundige Kangaroo Island? Het is voor het eerst dat ik zoiets hoor of lees. Kijk in onze reisverslagen 2001 op de website eens naar verslag 18A. Een speciaal extra verslag over Kangaroo Island.
Kijk verder eens hier: https://www.tripadvisor.com.au/ShowTopic-g255095-i1995-k913616-Is_Kangaroo_Island_really_worth_a_visit-Kangaroo_Island_South_Australia.html
En hier: https://www.tripadvisor.com.au/Attraction_Review-g255095-d1633159-Reviews-Exceptional_Kangaroo_Island-Kangaroo_Island_South_Australia.html

Meer zeg ik niet, je hebt het al moeilijk genoeg :dag:

Dankjewel Willem. Weet niet of hij er is geweest, hij zit wel nu een jaar op het vasteland. Maar ga zeker je verslag lezen straks op een rustig momentje tijdens het werk. Mij leek het in ieder geval erg mooi.

Ik zou Kangaroo Island absoluut niet overslaan! En dan niet alleen om de kangoeroes.

Ik ben blij dat je dat zegt, Ilse. Little Sahara, Remarkable Rocks, de zeeleeuwen, https://kangarooislandtoursaustralia.com.au/blog/wild-seal-lions-kangaroo-island/, voor ons de koala’s. Sommig mensen kletsen maar wat.

Thanks, ik ga dus sowieso wel naar Kangaroo Island. Qua vervoer wil ik in Australië dingen met de bus gaan doen (Greyhound). Even bekijken wat handig is qua welke pas aan te schaffen.