Dinsdag 17 februari 2009 - Economische gevolgen van politieke crisis

Dinsdag 17 februari 2009, Antananarivo,

Vrij vertaald uit artikel in Gulf Times

Tot nu toe zijn er ongeveer 125 mensen om het leven gekomen door de machtsstrijd in Madagascar. Het leger staat klaar om zijn taken te voldoen en niet om de macht te grijpen. Op maandag 16 februari heeft de beveiliging wegen afgezet en bewaakt rondom de ministeries om de duizenden demonstranten op afstand te houden.
Andry Rajoelina, de voormalige burgemeester van Antananarivo, beschuldigt de president van dictatorschap. Hij heeft een parallel overheidsadministratie aangesteld die hij in de regeringsgebouwen wil installeren.
Marc Ravolomanana, de huidige president, ontkent deze beschuldiging en heeft zijn aanhangers verteld dat hij van plan is om zijn presidentschap uit te zitten tot 2011.
De crisis heeft een catastrofaal effect op de economie. Touragenten zeggen dat de toeristische industrie ($323 miljoen per jaar) zal instorten als er geen spoedige oplossing komt. Het geweld heeft ook een deuk gebracht in het imago van een veilige bestemming voor buitenlandse investeerders.
Inspanningen worden gedaan om beide partijen terug te brengen naar de onderhandelingstafel nadat voorgaande gesprekken werden uitgesteld. De Afrikaanse Unie heeft wederom zijn bezorgdheid uitgesproken met betrekking tot de situatie en dringt alle partijen aan om geen acties te ondernemen die onderhandelingen in gevaar brengt.

Wil je het hele artikel lezen?
http://www.gulf-times.com/site/topics/article.asp?cu_no=2&item_no=273761&version=1&template_id=39&parent_id=21

Wendy