Camperrondreis West-USA - hulp gezocht!

Beste allemaal,

Wij gaan met z’n vieren vanaf 7 juni 3 weken rondreizen in west usa (met camper). Ik heb ongeveer alle forums afgelezen en daarop onze route gebaseerd. Persoonlijk zijn wij niet zo van het plannen maar omdat we toch willen proberen campings te reserveren in de NP’s hebben we toch alles al op papier gezet. En ondanks alle andere berichten hier wil ik toch nog heel graag jullie mening! :slight_smile:

Heel concreet heb ik nog een paar vraagtekens bij de route:

  • Naast Yosemite, welke campings zou ik echt van te voren moeten boeken om een plek te hebben? (Grand Canyon, Zion? Of ook de steden als SF en Malibu Beach?) En kunnen we de rest dan ook gewoon gemakkelijk op de bonnefooi doen?
  • De route van Sequoia naar Yosemite –> hoe kunnen we die het beste rijden? Ik las ergens dat als je in Sequoia RV Ranch staat je naar een andere ingang (nog 2 uur rijden) moet gaan om het park uberhaupt met de camper in te kunnen. Kunnen we dan beter ergens anders op een camping gaan staan? Kun je in deze route dan ook nog de Tioga Pass verwerken?
  • We hebben al wat keuzes gemaakt om niet haastend de route af te leggen (al doen we alsnog veel maar wel ok volgens mij), zo slaan we Monument Valley en Bryce over, je moet helaas keuzes maken… Is de route zo goed te doen?

Bedankt alvast voor jullie tips!!

Vrijdag 7 juni
Amsterdam - Los Angeles
Overnachten hotel

Zaterdag 8 juni
Camper ophalen tussen 9.00 en 12.00
Via Palm Springs naar Joshua Tree NP

Zondag 9 juni
Joshua Tree NP - Needles

Maandag 10 juni
Needles - Grand Canyon NP

Dinsdag 11 juni
Grand Canyon NP

Woensdag 12 juni
Grand Canyon NP – Page

Donderdag 13 juni
Page - Zion NP

Vrijdag 14 juni
Zion NP

Zaterdag 15 juni
Zion NP – via Valley of Fire - Las Vegas

Zondag 16 juni
Las Vegas - Death Valley (of Lake Isabella via Death Valley)

Maandag 17 juni
Death Valley (of Lake Isabella) - Sequoia NP

Dinsdag 18 juni
Sequoia NP - Yosemite NP

Woensdag 19 juni
Yosemite NP

Donderdag 20 juni
Yosemite NP

Vrijdag 21 juni
Yosemite NP - San Francisco

Zaterdag 22 juni
San Francisco

Zondag 23 juni
San Francisco

Maandag 24 juni
San Francisco - via Santa Cruz naar Monterey

Dinsdag 25 juni
Monterey - Prismo Beach of Santa Barbara

Woensdag 26 juni
Santa Barbara - Malibu Beach

Donderdag 27 juni
Malibu Beach - camper inleveren - hotel

Vrijdag 28 juni
Naar huis

De route lijkt mij een prachtige route. Je hebt mooi rust in de route gebouwd. Het stuk Sequoia kan ik je helaas niet mee helpen. Verder hebben wij alles met de camper bezocht wat je ook in je route hebt staan. Wellicht kun je nog wat tips uit onze reisverslagen halen.

Dankje! Heb je reisverslagen inderdaad aandachtig gelezen en er veel uit gehaald! Zag dat jullie ook wat campings hadden geboekt. Heb je daar nog meer ervaring mee?

Ik heb gisteren alvast de campings voor Grand Canyon (Mather) en Zion (Watchmen) vastgelegd. Vrijdag zit ik klaar voor Yosemite om een plekje te bemachtigen. Verder nog leuke campingtips? Wat moet ik echt nog vastleggen? Misschien Wahweap bij Lake Powell? Is dat bij de steden ook aan te raden of kunnen we dat wel gewoon pas daar doen…?

Bedankt alvast!

Reserveren langs de kust schijnt raadzaam te zijn zeker in het weekend. Maar wij reizen altijd in het najaar, ik durf niet te zeggen hoe het in juni zal zijn met de drukte.

Hi
Marenko weet alles van campgrounds en daar kan ik je verder niet in helpen maar ken wel Wah Weap CG aan de oevers van Lake Powell. Mooie plek.
Ipv in Needles, zou ik overnachten in Kingman. Needles is niet veel en alles is er duurder, benzine en zelfs de supermarkts.
Besef ook dat de weg 198 van Visalia naar Sequoia Kings Canyon heel erg steil en bochtig is en dat RV langer dan 22’ geweerd worden. Ik zou overwegen om Seki over te slaan en een tussenstop maken tussen Death Valley en Yosemite bv in Bishop/Mammoth Lakes/Lee Vining/June Lake en dan Tioga pass nemen naar Yosemite. Monterey naar Pismo Beach zal al ver genoeg zijn die dag met alles dat er onderweg te zien is.
Yeehaw

Er is natuurlijk nog een kleine kans aanwezig dat de Tiogapas dicht is. En kijk even bij de camper verhuurder of je na 15 juni nog door Death Valley mag?

Bedankt voor de tips! We hebben een hoge bomen liefhebber bij ons dus denk dat we Sequoia niet kunnen overslaan :slight_smile: Wij hebben een 30 ft camper dus 198 wordt niks maar dan moeten we via de 245 en 180. We kunnen dan alsnog een stukje Tioga pass rijden als we naar Yosemite rijden.

Death Valley mogen we niet meer in vanaf juli dus kan nog net en doen we met overnachting.

Marenko, nog campingtips?

Dankjullie!

De Tiogapas ligt aan de oostkant bij Yosemite, daar kom je dus niet als je via Seki het park ingaat.
Verder heb je in Yosemite, bij Mariposa Grove ook van die hoge bomen. Daarvoor hoef je dusniet naar Seki. Je kunt dat stuk bijvoorbeeld bezoeken voordat je naar San Francisco gaat.
In de nationale parken zou ik zeker op de campgrounds in het park gaan staan. Watchman voor Zion, Mather voor Grand Canyon een van de Pines in Yosemite. Black Canyon campground in Joshua Tree. Page is Wahweap prima dicht bij Lake Powell.
Als je maar 1 nacht Las Vegas doet zou ik bij Circus Circus gaan staan. Koop dan een buskaartje voor de strip en je kunt 24 uur gebruik maken van de bussen daar.
Bij San Francisco kun je bij Marin Park gaan staan. Je kunt van met de Ferry naar Fishersmans warf. Ik heb er geen ervaring mee, maar goede verhalen over gehoord, in ieder geval altijd beter dan Candlestick. Langs de kust Pismo Beach resort en Malibu beach RV park. Of ook in de buurt van Malibu, maar misschien wat onhandig als je de camper in moet leveren omdat je er geen hook up hebt, je gaat bijPoint Mugu State Beach staan. Direct aan het strand, wij vonden het daar prachtig.

Ook in Death Valley zijn restricties voor RVs boven 25’ Zo kan je niet naar Dante’s View en je mag Artist drive niet rijden.
Tioga Rd is de enige weg door de sierras dus niet bv van DV naar Sequoia. Er zijn nog meer passen ten noorden van Tioga pass maar niet ten zuiden. De dikste bomen staan in Seki, de hoogste in Humboldt Redwood SP maar Mariposa Grove is een goed alternatief. In Zion is een tunnelescort door Zion Mt. Carmel tunnel. (Te smal voor 2-way traffic met RVs)