Bulgaarse Aardappel-Moussaka

Ingredienten voor 4 personen (vegetarisch)

1 kg aardappels, geschild en in dunne plakken
350 gram feta, verkruimeld
125 gram boter op kamertemperatuur + 1 el
zout en peper
2 tl paprikapoeder
3 eieren
300 ml Bulgaarse yoghurt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bodem van een grote ovenschaal in met 1 el boter en verdeel er 1/3 deel van de aardappelplakken over.
Klop de feta en 100 gram boter door elkaar en spreid de helft van het mengsel uit over de aardappels. Strooi er wat zout en peper en 1 tl paprikapoeder over (niet teveel zout, want de kaas is al zout!). Leg hier weer 1/3 deel van de aardappels op, daarbovenop de andere helft van het feta-botermengsel met de kruiden en eindig met een laag aardappels. Leg hier en daar een klontje van de resterende boter en zet de schaal onafgedekt 30 minuten in de oven.
Klop ondertussen de eieren door de yoghurt met een snufje zout en peper en giet dit mengsel over de moussaka. Laat nog 30 minuten bakken tot de bovenkant goudbruin ziet.

Variatie: neem in plaats van сирене, feta dus, eens gehakt.