Omschrijving
Vegetarische ovenschotel met rijst,paprika, tomaat en bulgaarse yoghurt
Ingrediënten
250 gram basmatirijst/
300 gram ui/
800 gram tomaten/
2 rode paprikas/
1,5 dl zonnebloemolie/
4 eieren/
500 gram Bulgaarse yoghurt/
zout, peper en paprikapoeder
Voorbereiding
Uien versnipperen, paprikas in blokjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bereidingswijze
Stoof de ui aan in hete olie, rijst en paprikas toevoegen alsook zout, peper en paprikapoeder.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
De bodem van een ingevette ovenschaal beleggen met plakjes tomaat.
Daarop het rijstmengsel en daar weer een laag tomatenplakjes bovenop.
1,5 dl water over het geheel gieten.
Eieren losroeren met de yoghurt en dit mengsel over de ovenschotel doen.
In de oven plaatsen gedurende ongeveer 40 minuten om de bereding gaar te laten worden en een mooie korst te laten vormen