Bijna naar Malawi!

(origineel bericht op be-more.nl)

Bijna naar Malawi!

Lieve familieleden en vrienden,

Over een paar weken is het al zover …dan vertrekken wij, op 16 juni, samen naar Afrika! Zoals jullie vast al weten, zullen we een maand vrijwilligerswerk gaan verrichten bij het project Yodep in Malawi.

De afkorting YODEP staat voor Youth Development and Productivity. De organisatie is gevestigd in Nteche village, ten oosten van Zomba. YODEP is opgericht door een aantal jonge ondernemende mensen uit de community om de jeugd te stimuleren en de productiviteit te verhogen.

YODEP brengt tieners door middel van sport en spel samen, om zo hun individuele talenten te ontwikkelen. Ze bieden hulp aan kwetsbare mensen door te voorzien in onder andere voedsel en onderwijs. Het enthousiaste jonge team brengt mensenrechten onder de aandacht van de gemeenschap en probeert de verspreiding van HIV-AIDS tegen te gaan door het geven van voorlichting en het aanbieden van gratis testen. Ook houden ze zich bezig met microkredieten om de inwoners meer te betrekken bij de opbouw van hun eigen community.

Op <a rel=“external” href=“Malawi Juf Joyce - YouTube”>Malawi Juf Joyce - YouTube; kunnen
jullie het filmpje bekijken met informatie over het project. Dit filmpje is gebruikt tijdens de kerstkaartenactie op basisschool de Gantel.

Middels de kerstkaartenactie op de basisschool van Joyce, de statiegeldflessenactie bij de AH, het spaarpotje in snackbar Boeters, de kerstwensenactie van de Rabobank en uiteraard de ontbijtactie hebben we al een aardig bedrag kunnen ophalen voor Yodep! Bij deze willen we iedereen bedanken die ons op welke manier dan ook gesponsord hebben! Nu werd ons nog regelmatig gevraagd naar het bankrekeningnummer waar nog sponsorgeld op gestort kon worden. Bij deze:

<strong>12.17.74.228 t.n.v. Be More te Nijmegen o.v.v. Joyce & Michel van der Ende.</strong>

Op deze weblog kunnen jullie t.z.t. lezen wat er met het geld gedaan wordt en wat wij in Malawi allemaal beleven…

Wij hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in!

Groetjes Michel en Joyce

P.S Dit filmpje willen wij nog graag met jullie delen: <a rel=“external” href=“The Miniature Earth - YouTube”>The Miniature Earth - YouTube;

(origineel bericht op be-more.nl)