Betaal niet voor vrijwilligerswerk, lees dit

beste nepal ontdekker. Je hoeft geen geld uit te geven aan organisaties die verdienen aan leed van anderen.
Travel active is zeker geen kleine lokale organisatie maar een organisatie die geld verdiend aan armoede over de hele wereld. Vreselijk als je hier over nadenkt.
Het is relatief simpel om zelf kleine lokale projecten te zoeken en te vinden en bespaar de 100den of 1000den euros die je aan een reisorganisatie moet geven voor de projecten zelf. Daar kun je echt heel erg veel goede dingen mee doen. Koop nooit vrijwilligerswerk maar ontdek vrijwilligerswerk. Wil je toch via een organisatie … er zijn echt genoeg kleine organisaties die slechts een gering bedrag vragen voor kost en inwoning (enkele euro’s per dag)en gewoon erg blij zijn met het werk wat je wilt doen. Trap niet in zogenaamde extra;s als een taalcursus, excursies etc etc Het zijn lokkertjes en slaan naar verhouding van de kosten veelal nergens op.

Inderdaad Quatos,

Als u vrijwilligerswerk zoekt…trap niet in de val …geef geen geld aan organisaties die veel geld verdienen op de kop van de armen.

Groeten
Teka

Helemaal mee eens…
Wij werken al 18 jaar samen met diverse organisaties in Nepal, die met vrijwilligers uit Europa en andere landen werken. En daarbij gaat het om veel lagere bedragen, bijna niets… dus geen absurde hoge kosten, zoals deze organisatie vraagt… trap er niet in…

Kan je mij en mijn zus van goede tips voorzien? Wij willen in 2018 vrijwilligerswerk gaan doen voor 3 weken (helaas kan ik niet langer). We zijn allebei verpleegkundige. Mijn zus wil wel in een ziekenhuis aan de slag. Ik in een boeddhistisch klooster.
Tips zijn dus van harte welkom!

Je hoeft zeker niet te betalen, zeker niet als verpleegkundige! Zal even rondvragen als ik volgende week weer terug ben in Nepal. Stuur me anders nog even een reminder later.
Gr. Harry

Kan iemand ons goede tips geven van wat dan de mogelijkheden zijn?

Hallo Nico, Dit is wel een lastige vraag. Als verpleegkundige ben je meer dan welkom. Ik werk zelf ook op alle vlakken van de zorg en ik heb ook verpleegkundig vrijwilligers aan het werk gezien. Het grootste problem is dan de taal en daardoor konden de vrijwilligers in de ziekenhuizen ook niet echt doen waarvoor ze waren opgeleid. Zeker niet in een tijdsbestek van 3 weken.

Voor een periode van 3 weken in een tehuis of zorginstellng werken is ook erg kort. Met kinderen is 3 weken om die reden ook niet wenselijk.

Ervaring met vrijwilligers in een klooster heb ik niet en kan ik je niet mee helpen.

Waar zeker wel behoefte aan is voor een korte periode is bv constructive werk. Of les geven. Als verpleegkundige denk je dan mogelijk direct aan klinische lessen maar je kunt bv ook denken aan lessen op scholen mbt hygiene (handhygiene, tanden poetsen, hygiene bij bereiden voedsel, enz) Kinderen pakken dat snel op en kunnen dat thuis doorgeven.

Daar kan ik je zeker wel mee helpen. Voor andere zaken heb ik meer info nodig mocht je dat willen doorzetten. Bv welke specialisaties hebben jullie, welke talen zijn jullie professioneel vaardig, etc

Laat maar weten

grtz Q

Hallo Nico, Heb je een pm gestuurd en denk dat dit zeker wel tot een goede samenwerking kan komen. Succes!

Beste Nepalgangers.
Er zijn veel kleinschalige projecten welke zondermeer goed werk verrichten, maar ook veel betutteling naar mijn mening. Onlangs kreeg ik vanuit Vereniging Nederland Nepal / Stichting Nepal het navolgende bericht wat mogelijk ook voor Nepalwerkers/helpers van belang kan zijn/worden in de toekomst.
Steek je licht eens op bij VNN of Stichting Nepal voordat je iets in Nepal begint.
Bericht:
Op de Nepal conferentie in de Waalse kerk te Amsterdam, afgelopen 1 oktober is de oprichting van Nepal Federatie Nederland aangekondigd. Waarom een federatie?
Er zijn in Nederland vele stichtingen die Nepal een warm hart toedragen en projecten uitvoeren op het gebied van onder meer onderwijs, gezondheidszorg, economische ontwikkeling, emancipatie, water en landbouw. Elk van deze stichtingen heeft haar eigen manier van aanpakken, geworteld in ieders historie. Nepal ontwikkelt zich en is een volwassen democratie met de daarbij behorende wetten en regels. Het wordt moeilijker om als kleine organisatie te voldoen aan de eisen die de overheid aan projecten stelt. Daarnaast hebben de verschillende organisaties doorgaans geen zicht op elkaars werk. De Nepalese overheid pleit voor transparantie en het voorkomen van overlap tussen projecten. Nepal Federatie Nederland stelt zich tot doel een platform te zijn voor alle organisaties die met Nepal van doen hebben. Dit platform zorgt voor onderlinge communicatie, samenwerking en is spreekbuis van de leden naar overheden, media en vermogensverstrekkers.
Bovendien werkt de NFN samen met de International Nepal Alliance [INA] en zo wordt er in samenwerking met Wilde Ganzen € 639.954,= in 2017 overgeboekt voor gezondheid- en scholingsprojecten.
Meer informatie is wellicht te vinden op www.stichtingnepal.org en www.stichting-nepal.org