Vrijwilligerswerk Nepal

Beste medereizigers en/of avontuurzoekers ,

Afgelopen jaar wilde ik vrijwilligerswerk doen in Nepal. Ik merkte al gauw dat het erg lastig was om een geschikte organisatie te vinden die mij dat kon bieden. Ik stuitte in mijn zoektocht voornamelijk op grote multinationals die het op zeer commerciële basis aanboden.

Via via kwam ik achter het email adres van een Nepalese organisatie die ook vrijwilligerswerk organiseerde in Nepal. Ik heb vervolgens via deze organisatie 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Nepal. Dit is mij erg goed bevallen. Deze organisatie heeft mij gevraagd of ik hun zichtbaarheid wilde vergroten in Nederland, zodat zij met meer vrijwilligers uit ons land Nepal kunnen helpen.

Dit heb ik gedaan middels een website voor deze organisatie. Indien jij twijfelt over vrijwillgerswerk en Nepal lijkt jou een interessant land, kan je een kijkje nemen op deze website. Indien je contact wilt opnemen met mij kan dit via het contact formulier op deze website. Ik wil nogmaals benadrukken dat dit geheel vrijblijvend is. Ik wil je niet forceren om vrijwilligerswerk te doen voor deze organisatie. Ik wil het louter ten aandacht brengen, zodat jij op de hoogte bent van dat alternatief.

Dus de desbetreffende website:
www.vrijwilligerswerknepal.eu

Met reislustige groet,

Jasper de Taeye

MENSEN trap er niet in ga NIET betalen voor vrijwilligerswerk. de laatste keer ben ik met mijn gezin bijna 1 jaar in Nepal geweest waarvan wij het grootste deel humanitair vrijwilligerswerk hebben gedaan. Nooit via een organisatie vanuit het buitenland maar altijd via kleine lokale initiatieven. Nooit hoeven te betalen wat niet betekend dat ik niet heb betaald voor kost en inwoning. Maar dat is nooit meer dan een paar euro per dag. Wij hebben daar zo veel mensen gesproken die 200 tot wel 500 euro per week moeten betalen (net als bji bovenstaande post). Vele van hen zagen hoe absurt dit was toen ze er eenmaal waren. Er zijn ook vrijwilligers die even snel iets aan hun ego willen doen en 1000 of 1500 euro neertellen (ex ticket en dergelijke). Vrijwilligerswerk kopen noem ik dat. Zoek gewoon zelf maak contact met mensen hier die er veel ervaring in hebben en je komt op de leukste plekken war ze je echt nodig hebben. En niet als 30ste dat jaar in een volgepakt weeshuis waar de kinderen voor de zo veelste keer verplicht 1 of 2 weken zich moeten proberen te hechten (en onthechten) aan een vrijwilliger.

3 likes