Auto uit Rusland halen

Hallo allemaal,

Ik ben van plan om komende zomer of die daarna naar Moskou te vliegen, daar een Moskvich 2141 Aleko te kopen en met dat scheurijzer terug rijden naar Nederland, en vervolgens deze auto importeren (indien in goede staat, anders sloop). Maar ik weet niet veel over het verzekeren in zo een situatie. Ik heb al vele mensen gevraagd en veel gezocht op Google maar deze vragen krijg ik niet beantwoord.

Hoe moet ik precies een auto verzekeren die ik als Nederlandse burger in Rusland koop en daarmee terug wil rijden? Waar moet dit, is het uberhaupt mogelijk?

Kan ik dan als Nederlandse burger met Russische kentekenplaten door Europa rijden naar Nederland? Of hoe moet ik dit anders doen?

Ik begrijp dat de auto gekeurd moet worden bij een RDW keuringsstation alvorens ik de auto invoer. Maar om daar te komen rijd ik wel over de weg in Nederland… mag dit?

Hartstikke bedankt voor de hulp alvast!

Zet maar een kruis over zulke plannen…
Probleem nummer 1 zal al zijn om een wagen te kunnen kopen!!!
Ik heb zelf vorige maand een wagen gekocht, en hoewel ik resident ben, en kennissen heb bij de verkeerspolitie (die mij gelukkig konden helpen) was dit niet gemakkelijk.
Als je gewoon als toerist een auto wil kopen, en alle documenten in orde maken, dan is dit gewoon onmogelijk.

En wat is hier zo lastig aan als ik vragen mag?

De nodige documenten verzamelen bij alle verschillende instanties. Dat gaat gepaard met ellenlang aanschuiven.
En dan heb ik het alleen nog maar over de aankoop van de auto en de papieren in orde brengen, nog niet over de eigenlijke export.

Ik zie niet in waarom je die wagen niet zou kunnen kopen. Uiteraard lange rijen en miserie, daarom best een beroep doen op service van gespecialiseerde firma’s (niet goedkoop).

Groter probleem vermoed ik om daarmee naar Europa te rijden, en zeker om te laten keuren. Mogelijks problemen met homologatie etc… maar misschien beter je te informeren bij de Lada importeur…