Alanya ervaringen

Vorig jaar zijn we voor de 1e keer in Turkije, in Alanya geweest, dit was een heel fijne vakantie, mooie omgeving, aardige mensen.Nu willen we graag ons 25 jarig huwelijk daar vieren met onze (volwassen) kinderen .Liefst gaan we dan ook iets doen zoals quad rijden of een duikervaring opdoen. Wie heeft daar ervaring mee? Waar kun je nu een uitgebreide, als ook goed betaalbare hamamervaring hebben? Kan ik ook op eigen initiatief op bepaalde tijden een moskee bezoeken? De oproep tot gebed vond ik overigens elke keer een heel speciale ervaring.
Er was maar één ding dat ik moeilijk vond in Alanya en dat is rustig winkelen. Hoe kan ik de verkopers beslist maar toch vriendelijk laten weten dat ik" als Hollander" gewoon rustig wil kijken,alvorens tot een evt. koop over te gaan? Overigens hebben we vorig jaar wel één heel gezellige winkelervaring opgedaan in ‘n kledingzaak waar we thee hebben gedronken en heel gezellig gepraat hebben.

in plaats van alanya blijven wij in mahmutlar 8 km van alanya daar kun je rustig winkelen en laten ze je met rust er zijn er nl cafees en resturants en is er goed koper dan alanya wij gaan max 1 keer per vakantie naar alanya en dat is voldoende met dolmesbusje groetjes theo

hé theo, bedankt,daar zijn wij ook al eens geweest, maar ons trekt met name het oude gedeelte in alanya het meest aan.wel is de markt in mahmutlar erg leuk!
volgende keer dat we naar turkije gaan zoeken we weer iets nieuws,is antalya dan ook een goede optie als we voor oud gaan?groetjes marie

Hallo,

Ik ben zelf mega Alanya fan en probeer gewoon vriendelijk te blijven en duidelijk als ze aan je “trekken” om iets te verkopen. Ik koop meestal bij Moonlight Butik (zit naast het Grand Zaman hotel). Voor oud vind ik Side erg mooi.
In Alanya zijn de 25 meter en de 35 meterstraat erg leuk om te winkelen, hier koopt de turkse bevolking dus erg goedkoop en heel erg vriendelijk.
Nou veel plezier op jullie volgende trip, ik ga in April weer even terug.
Oh nog 1 aanrader boek eens een binnenlandse vlucht naar Istanbul, met atlasjet, kost weinig en transfer zit erbij.

1 like

in tosmur ın alanya zıt een grote hamam ık woon er zelf achter.
hıer kan je prıma naartoe komen. voor een echte hamam ervarıng.
de hamams bıj de hotels zıjn meestal kleın maar dıt ıs een hele grote bekende hamam.
leuk hotel om naar toe te gaan is het grand balı 4 sterren kleın en hartje centrum. maar heeft een kleın zwmbad en lekker eten en leuk personeel.
ıs pas helemaal vernıeuwd ook.
waar je absoluut een x moet eten voor het uıtzıcht op de rode toren savonds ıs cemalı restaurant.
en natuurlıjk de dımcay. dat ıs de rıvıer ın alanya waar ze pıcknıck plaatsjes hebben. en je heeerlıjk kunt eten en drınken en kunt zwemmen ın het ıjskoude bergwater.
als er nog meer vragen zıjn hoor ık het graag ık woon sınds kort voor vast ın alanya zodoende.

De hamam in Tosmur zou ik juist NIET aanraden (Sultan bedoel je toch), dat is wel zo´n vreselijk toeristisch ding met niet zulk leuk personeel…maar dat is mijn ervaring. Ik ken geen goede hamams in Alanya eerlijk gezegd.

Moskee bezoeken mag altijd zolang je je haren bedekt (als vrouw) en van schouders tot knieen gekleed bent, en niet tijdens gebedstijden. Een aanrader is de nieuwe moskee in het centrum, de
Kuyularönü Cami. Hele mooie betegeling en vriendelijke mensen.

Winkelen doe ik zelf nooit in de toeristische straten/winkels maar in de normale winkels, daar wordt je normaal behandeld, maar de prijzen zijn er dan ook minder goedkoop.

Dimcayi is verder heel leuk om te gaan picknicken ofzo, moet het wel een beetje mooi weer zijn want anders is het er te koud. Wat ook leuk is is gewoon een auto huren en wat rondtouren in de omgeving, je hoeft maar een klein stukje richting het binnenland te rijden en je zit in een totaal andere omgeving. Een dagje Side is ook leuk.

Voor mij zit(zat) de beste in Alanya: Ehhh ja… Mimosa. Overdag gescheiden bezoek, in de avond voor ‘de toeristen’!
Maar we zijn ook wel langs het strand geweest, en daar hebben we dan bedongen een vrouwen hamam te krijgen(wat we ook kregen)

Verder ben ik er in geen jaren geweest, dus kan ik je niet veel verder helpen(maar hoop na juni weer veel te vertellen ;))

Hallo Marie,
Voor excursies, gelijk jeepsafari, rafting,duiken of hamam kunt ge eens kijken op www.altjotour.com Is een kantoor in Alanya, geven goede informatie en eerlijke uitleg. Zij specialiseren zich ook op gehandicapten reizen. Als men van oudheden houdt, kan men overwegen om een meerdaagse uitstap te maken naar Cappadocie of naar Anamur. Voor een goede hamam kan in er een aanbevelen in Konakli. Winkelen in Alanya, kan ook op de 25 meter straat, waar ook de Turkse bevolking gaat aankopen, men vindt er soms goedkope zaken. Als men de toeristische winkels bekijkt, die doen graag aan onderhandelen, dus ze beginnen met een hoge prijs, op het laatst zit men wellicht op de helft ( maar toch betaalt men genoeg ervoor) Let op Uw beurs, een glimlach dan duur uitkomen !