Air Asia vanaf stansted London

Nieuwe prijsvechter voor Aziatische vluchten

Uitgegeven: 26 november 2008 10:32
Laatst gewijzigd: 26 november 2008 10:32
KUALA LUMPUR - De Maleisische luchtvaartmaatschappij AirAsia betreedt via zustermaatschappij AirAsia X de Europese markt. De prijsvechter opent komend voorjaar een route van de Londense luchthaven Stansted naar Kuala Lumpur tegen tarieven die fors onder de gangbare ticketprijzen liggen.

Dat berichtten Britse media woensdag. Een enkele reis naar Kuala Lumpur zou bij AirAsiaX gemiddeld 150 pond (ongeveer 180 euro) gaan kosten. In de Maleisische hoofdstad kunnen reizigers overstappen op het regionale netwerk van AirAsia, dat bestemmingen aanbiedt in onder meer Indonesië en Thailand.
Reguliere luchtvaartmaatschappijen brengen voor dergelijke bestemmingen al gauw het drievoudige in rekening. Passagiers moeten bij AirAsia X wel extra betalen voor drankjes en maaltijden. Ook moeten zij het tijdens de twaalf uur durende vlucht stellen zonder films en muziek, tenzij zij bereid zijn daarvoor de portemonnee te trekken.
(c) ANP

stansted is vanaf eindhoven airport weer bereikbaar met ryanair maar voor volgend jaar zomer wat in maart al begint zijn de kosten toch al snel ruim 600 euro wat dan weer niet veel scheelt met LTU vanaf dusseldorf maar nog steeds ruim goedkoper dan vanuit nederland en dus zeker de moeite waard om in de gaten te houden en wie weet gaan ze ook nog van andere europesche steden vliegen