Advies over emigreren naar Granada/Zuid-Spanje

Hallo,

Ik, Nederlandse, woon sinds 2 jaar in Granada. Ik kwam hier om te studeren maar heb inmiddels een vaste baan. Via deze manier wil ik hulp aanbieden voor mensen die van plan zijn om naar Granada of Zuid-Spanje te emigreren. Gewoon omdat het me leuk lijkt advies te geven hierover.
Ik zie graag reacties tegemoet!

Groetjes,

Annelies

Beste Annelies,

Ik vroeg mij af hoe het nu zit sinds er zo een crisis aan de gang is en zoveel werkloosheid daar heerst in Spanje ?
Ik ben eigenlijk al een AOW’er en wil graag gaan overwinteren in Zuid Spanje maar dan toch nog een mogelijkheid om een paar dagen per week wat erbij te verdienen. Kun je mij enkele tips geven ?
Ook over het goedkoop huren van een studio of zo gedurende die wintermaanden?
Want zoals ik weet zijn de huren daar hoog.
Ik heb diploma’s om Engels les te geven.

Met vriendelijke groetjes van Mimi.

1 like

wij willen naar die kant komen en ben nu op zoek naar werk in granada of malaga. spreek engels nederlands duits zweeds vlaams spaans. kun je me helpen ben direkt beschikbaar. :slight_smile:

Hallo Annelies,
Ik ga eind september permanent naar Andalusie. Ik reis met de auto en de hond. Heb keuze uit verschillende huizen…dus dat wordt geen probleem. Spreek ook redelijk spaans, vanwege langdurig verblijf in Ecuador. Ik zou echter heel graag iemand hebben die mij kan leiden…door het doolhof van papieren…om de auto in te klaren. Als ik tzt met je kontakt kan opnemen…lijkt me heerlijk.
groetjes…
jeannette


ps. kan iemand een lift naar spanje aanbieden.

Beste,

Volgens mij ben jij de persoon die ik zoek,
Ik wil namelijk verhuizen naar Benalmadena,en zal daar een horeca pand uitbaten.
zelf ben ik al 6 jaar zelfstandig en wil de stap zetten naar spanje.
natuurlijk om daar alles te regelen qua papieren,school ( heb een zoontje van 2.5jaar)woning etc.zal niet eenvoudig zijn.
eigelijk heb ik iemand nodig die me kan begeleiden bij deze papierwinkel.
ook personeelskost is iets wat ik moet weten voor mijn businessplan
graag verneem ik al wat info,
bestaan er in Spanje geen beroepen die zich bezig houden met buitenlanders te adviezeren bij het opstarten van een zaak en te begeleiden bij alles? anders zou dit geen slecht idee zijn mocht je je daarin specialiseren…grt

Hallo daar,
bedoelde je nou mij??? Maar ik heb wel kennissen die al eerder een zaak zijn begonnen en het wel weten. Maar vertel eens …welke richting wil je uit. Ik heb zelf niet echt vertrouwen in een horeca onderneming in spanje…zijn er al veel van. maar misschien als je iets toevoegt. Een huis heb je zo…maar zoek je iemand die op de kleine past??? Mail me maar met vragen: [EMAIL=“poorter55@gmail.com”]poorter55@gmail.com