accomodatie voor gezin van 4: 1 of 2 kamers?

Ik heb een aantal algemene vragen over accomodatie op Bali (en Lombok):

[ul]
[li]Kunnen we met onze gezinssamenstelling (2 volwassenen, 2 kinderen van 6 en 8) terecht op 1 kamer/villa/bungalow? Of zijn deze maar voor maximaal 2 personen geschikt; en zullen we altijd 2 kamers moeten reserveren. M.a.w. wat wordt over het algemeen geaccepteerd mbt kinderen/ extra bedden op kamer? Of beschikken veel accomodaties over family rooms?
[/li][li]Voor welke regio’s is vooraf reserveren een absolute must? Ons idee: heel zuid-Bali en Gili-eilanden. Maar ook Lovina, Amed? En elders op Lombok?
[/li][li]Volstaat een paar dagen van te voren reserveren? Of langer? En hoe doen we dat het handigst? Gewoon bellen of via internet/e-mail.
[/li][li]Wordt er over het algemeen niet moeilijk gedaan over kort verblijf van 1-2 nachten?
[/li][/ul]

we reizen komende zomer door Bali en Lombok; ben benieuwd naar je/jullie ervaringen

Als je met 1-2 personen reist is het geen probleem om heel kort voor aankomst te reserveren, of gewoon niet te reserveren. Jullie reizen echter in de zomervakantie, wat hoogseizoen is, en willen graag een kamer voor een familie. Ik zou in jullie geval daarom tóch reserveren, zeker omdat het eind van de ramadan mogelijk in jullie vakantie valt en het daarom op Bali vaak extra druk is.

Het is geen enkel probleem als je maar 1-2 nachten op een bepaald adres blijft. Toch zou ik niet elke dag willen wisselen, veel te vermoeiend, zeker met kinderen erbij. Als je langer blijft kun je soms korting krijgen, afdingen gaat moeilijker als je kost blijft.

Even tussendoor: Lovina in het Noorden en Amed in het Oosten zijn (volgens ons)meer de moeite waard danhet overvolle Zuiden van Bali. Dat heeft meer weg van de Spaanse en Turkse costa’s, en daar moet je echt van houden. Bovendien zijn die bestemmingen kwa vliegreis vee lgoedkoper! :vak02:

Er zijn in de meeste plaatsen wel familiekamers beschikbaar. De goedkoopsten zullen rond de 50 euro per nacht kosten. Als je tijdens de Ramadan op Bali bent en je persé een familiekamer wilt hebben is het wel aan teraden om van te voren te reserveren.

ca IDR 600,000- voor een familiekamer, afhankelijk van de koers natuurlijk is wel luxe …50 euro

2 kamers @ 150.000 gaat ook heel goed op Bali, of 1 bungalowtje

Gedurende het 2013 hoog-seizoen bieden wij in ons hotel familiekamers aan met de volgende faciliteiten:- Balkon of terras met zeezicht- een marmeren badkamer met (direct) warm en koud stromend water, wastafel, douche en westers spoeltoilet, voldoende grote en kleine handdoeken.- een “queen sized” 2-persoons bed met speciaal comfort matras en 2 separate 1-persoons bedden, alle bedden opgemaakt met 100% katoenen lakens- een individueel regelbare airconditioning-systeem (type “split air”)- een 55-cm kleuren TV met meer dan 80 digitale satelliet zenders (o.m. BBC World, CNN, Discovery Channel, Nat. Geo, Travel & Living en div. kinderzenders)- een make-up tafel / schrijftafel met spiegel en 220V (DIN model) wand-contactdoos- een plafond fan, een safety deposit box, een rook- en brand melder en nood-verlichting- Wi-Fi Broadband Internet voor onze hotelgasten in het receptie-, restaurant- en zwembad gebied (Gratis en ongelimiteerd). Gasten dienen echter wel zelf te beschikken over een laptop of tablet computer met draadloze verbindingsmogelijkheid.De familie kamerprijs bedraagt in 2013 hoog-seizoen periode IDR 745,000,- (momenteel ca. Euro € 60,= ) per kamer per nacht is reeds INKLUSIEF ontbijt en lokale belastingen.Vanuit ons hotel ligt het strand / de zee op 25 meter lopen, met een van de mooiste snorkelplekken van Bali direct vanaf het strand te bereiken. Op het strand worden door de locals o.a. snorkelsets, ligbedden en parasols verhuurd. Het hoog-seizoen op Bali kan echt druk zijn en zeker bij populaire hotels op mooie lokaties zult u vooraf moeten reserveren om zeker te zijn dat u daar terecht kunt.

Is dat de walk-in prijs? Op jullie site staat nl. dat het IDR 790.000,- kost. En geven jullie korting als je een week zou blijven?

Mijn fout. Familie-kamer moet inderdaad voor het hoog-seizoen 2013 per nacht Rp. 790,000,- / ca. ergens tussen de Euro 61,- en 64,- zijn, afhankelijk van de dagkoers.Kortingen worden in principe alleen verstrekt voor verblijf (meer dan 5 dagen) in het laag- en mid seizoen. Maar, neem even buiten het forum contact met ons op ( welcome@bayucottages.com ) met opgave van gewenste data. Als jullie bijv. als “vuller” kunnen fungeren tussen reeds geaccepteerde boekingen, dan kunnen we wel een speciale pakket-prijs maken.