3 maanden alleen naar Nepal

Hoi!

In januari ga ik voor 3 maanden in mijn eentje naar Nepal. Ik ben 17. Ik ga daar vrijwilligerswerk doen in een weeshuis. Waar precies is allemaal nog niet duidelijk omdat ik dat pas 2 maanden van te voren te horen krijg.
Het is niet mijn eerste vakantie alleen of zonder ouders, maar wel mijn eerste vakantie alleen voor zo’n lange tijd en buiten europa.
Als voorbereiding lees ik veel reisboeken en boeken over Nepal. Verder ben ik de taal aan het leren. Dat is echt een ramp. Het gaat wel, stukje bij beetje, maar alleen is het erg moeilijk. Weet een van jullie misschien iets of iemand dat mij zou kunnen helpen? Ik gebruik momenteel Teach Yourself - Nepali.
Als mensen verdere tips of informatie over Nepal hebben is natuurlijk altijd welkom, maar ik ga eerst dit forum eens doorlezen voordat ik alles vraag wat er al op staat.

gr Yvonne

Ik wens je heel veel plezier, vorig jaar ging ik zelf voor het eerst naar Nepal. Voor sommige een cultuurschok de eerste dagen, maar ik ben verliefd geworden op het land en de mensen.

Ik ben benieuwd in welke plaats je terecht komt. Veel plezier

Hoi!
Ik ben ook van plan om alleen voor 4 maanden naar nepal te gaan(vanaf februari) voor mij zal het ook de eerste keer zijn in zo’n ver land. Ik ben ook van plan om vrijwilligerswerk te gaan doen, met welke organisatie ga jij? Ik ben namelijk nog opzoek naar een goede organisatie. tot nu toe lijken mij vrijwilligwereldwijd en cross your borders goede organisaties? heeft iemand daar ervaring mee?
Na 3 of 4 maanden vrijwilligerswerk zou ik nog graag willen rondreizen(mischien ook naar tibet/china/laos/vietnam) voor 1 of 2 maanden. Is dat verstandig voor een meisje van 18 of is dat af te raden?
groetjes Laurien

Hoi LaurienP.

Ik ga vanmiddag naar de bijeenkomst van de organistatie waar ik mee ga. Ik ga met Cross-Borders. (http://www.cross-borders.info/) Eerst wilde ik met Projects-Abroad, maar viavia kwam ik bij cross-borders. Dit is een wat oudere vrouw die ervaring had met meerdere organisaties. Zij raadde mij vanwege ervaring en leeftijd toch cross-borders aan. En die 2 maanden rondreizen. Als ik jou was zou ik toch een reisgenoot zoeken. Niet omdat het gevaarlijk is of zou zijn maar omdat het fijn is om met iemand keuzes te kunnen maken. Om elkaar te helpen en te steunen. Het zijn niet de makkelijkste landen en zeer niet-europees.

gr Yvonne

Kijk eens op dit prikbord, hier haal je veel informatie/tips/adviezen vandaan.
http://nepal.startpagina.nl/prikbord/

Ook bij http://waarbenjij.nu/ veel reisverslagen/vrijwilligerservaringen te lezen van andere (jeugdige) vrijwilligers in Nepal!!

Veel plezier met de voorbereiding.

Groetjes van een Reisfietsgek

Kijk eens bij deze organisatie. Je hoeft er niks te betalen om er te komen. Ik ga er eind februari voor 3 maanden naar toe.

http://www.suvadra.com/

Groetjes,

Zippora

Hallo Yvonne, leuk dat je voor zo’n lange periode naar Nepal kan gaan. Zelf ga ik in Januari ook voor een periode van 3 maanden naar Nepal. Ik ben er een paar jaar terug al eens geweest. Een schitterend land.
Wat betreft je vraag over de taal leren, heb je al eens gekeken op de website van www.nepal-academy.nl? Ze geven nl in Utrecht een taalcursus (oa voor vrijwilligers die naar Nepal gaan). Misschien vind je hier de nodige practische ondersteuning die je zoekt. In de webwinkel kan je ook taalboeken vinden. Het boek dat je nu gebruikt wordt aanbevolen voor gevorderden, dus geen wonder dat je het een moeilijk boek vindt.
Er is nog een ander boek beschikbaar met CD nl Snel en Effectief Nepali Leren. Hoop je met deze info een beetje op weg te kunnen helpen.
Wens je verder een hele goede reis en veel sukses met je vrijwilligerswerk in Nepal.
Groetjes, Lia09

Hey Lia09

Bedankt voor je tip! Ik heb het boekje ‘Snel en effectief Nepali leren’ ook maar even aangeschaft. Ik hoop dat het nu wat makkelijker gaat. Want die karakters… Pff… Ingewikkeld hoor.
De cursus daar zou ik wel graag willen doen… Maar dat is niet zo handig, ik woon in het zuiden. Op en neer reizen zou me veel tijd kosten.

Ik ga kijken wat ik er van kan maken.

Groetjes, Yvonne

Hoi Laurien,

Je kunt je reis ook zelf regelen, dat geeft je veel meer vrijheid en bovendien bespaar je veel geld. Natuurlijk moet je in dat geval niet onvoorbereid op pad gaan, maar ik heb een eboek geschreven met veel tips en advies om je eigen reis te regelen:

www.lesgeveninnepal.nl

Misschien vindt je dat wel interessant?

Groeten,

Gerard Groenland
www.lesgeveninnepal.nl
www.sharmilas.be

Hoi Yvonne,

Ik ben ook geïnteresseerd in cross borders. Hoe was jouw ervaring met deze organisatie?

Groetjes,

zusterS