3,5 week Bangkok - Singapore - Kuala Lumpur - Zuid-Thailand - Bangkok

Goedemiddag,

Mijn vriend en ik zijn van plan deze week vliegtickets te boeken voor 3,5 week in juli. We vliegen heen en terug vanaf Bangkok. Zelf ben ik al eens 4 weken door Thailand heen getrokken, maar mijn vriend is er nooit geweest. Nu wil ik niet weer hetzelfde rondje maken, daarom dat we hebben afgesproken naast Bangkok alleen het zuiden van Thailand mee te pakken. De overige tijd wil ik graag besteden aan nieuwe plekken / landen. We hebben eerst gedacht om Cambodja mee te pakken, tot we op onderstaand idee uitkwamen:

[TABLE=“width: 192”]

Dag 1
Dusseldorf- Bangkok

Dag 2
Bangkok aankomst

Dag 3
Bangkok

Dag 4
Bangkok

Dag 5
Bangkok-Singapore (vliegen)

Dag 6
Singapore

Dag 7
Singapore-Melaka

Dag 8
Melaka-Kuala Lumpur

Dag 9
Kuala Lumpur

Dag 10
Kuala Lumpur

Dag 11
Kuala Lumpur

Dag 12
Kuala Lumpur

Dag 13
Kuala Lumpur-Surat Thani (vliegen)

Dag 14
Khao Sok

Dag 15
Khao Sok

Dag 16
Khao Sok

Dag 17
Ko Samui

Dag 18
Ko Samui

Dag 19
Ko Samui

Dag 20
Ko Samui

Dag 21
Ko Samui (of Phangan)

Dag 22
Ko Samui (of Phangan)

Dag 23
Ko Samui (of Phangan)

Dag 24
Surat Thani - Bangkok

Dag 25
Bangkok-Amsterdam

[/TABLE]

Ik weet dat het misschien erg ambitieus is, maar is het te ambitieus? Vergeet ik zaken? Iets waar we ook tegenaan lopen is dat de dagen dat we in Kuala Lumpur zullen zijn, precies de dagen zijn van de Ramadan en het suikerfeest. Is dit een belemmering? Of zouden jullie me een hele andere route aanraden?
Alle tips en ideeën zijn welkom!

Heb je overwogen om een open jaw ticket te boeken? Dus op de heenweg naar (bv.) Singapore en terug vanuit (bv.) Bangkok. Dat scheelt je een reisdag en ‘het gedoe’ van accommodatie zoeken en van en naar het vliegveld reizen. Een dag dat je vliegt is al snel een weggegooide dag en je schema is niet zo heel ruim.

Ik was een paar jaar geleden tijdens Idul Fitri in Kuala Lumpur. Het is te doen, maar omdat iedereen vrij is is het erg druk. De prijzen liggen iets hoger en accommodatie zit snel vol, dus ik zou zeker op tijd boeken. Hoewel Maleisie overwegend Islamitisch is, zijn er zeker in KL voldoende restaurantjes en winkeltjes (bv. in de Chinese en Indiase wijk) die open zijn.