4 dagen Bangkok en omgeving : wat ZEKER te bezoeken ?!

Hallo! Ik zou graag in januari 16 dagen Van Bangkok naar Singapore reizen. Is deze route te doen of raden jullie andere dingen aan?
Ik vertrek en eindig in Singapore.mdat ik nog nooit in Thailand of Bangkok ben geweest had ik alvast Bangkok er graag bij genomen of zou ik dat laten vallen voor deze keer en gewoon naar meteen naar krabi of langkawi vliegen?
Ik wil graag een afwisselende reis(cultuur zon zee strand)Aan de westkust van Maleisie zou er minder regen vallen die periode?Anders was ik denk ik graag naar Borneo gevlogen maar daar is het echt regenseizoen en daar heb ik niet zo veel zin in.Ook wil ik prijs niet al te hoog maken door altijd vluchten te nemen(vluchten zijn goekdoop maar je moet altijd ook een rugzak van 20 kg bij betalen)

5 januari -6 januari 7 januari 8 januari= Bangkok + enkele ‘hoogtepunten in omgeving’= (8 januari nachttrein+bus naar krabi? Of vlucht nemen?)

9-10 januari= krabi

11-12-13-14 januari= ander eilandjes (maar welke?!)

**15-16 januari **=Langkawi (van krabi of die andere eilandjes met boot naar Langkawi? Of per vlucht?)

**17-18 januari **=penang 2 dagen(van langkawi naar Penang: per boot tegen de avond?)

**19 -20 januari=**kuala lumpur 2 dagen (van Penang naar Kuala Lumpur per bus 5 uur tegen de avond)

21 januari= terugvlucht avond singapore(heb ik dan al bezocht en is gewoon terugvlucht aar huis)

Ik hoor het graag van jullie!Ook als jullie ander routes voorstellen! cameron highlands is mij afgeraden?seven wells de moeite?

De leuke avondmarkt in Patpong!

Jeetje, wat wil jij veel in die paar dagen. Ik zou iets minder reizen maar dan wel meer tijd besteden aan de plekken zelf waar je bent. 4 dagen Bangkok is voor ons te veel. Er is een hoop te zien wat ik je zeker zou aanraden is een fietstocht in Bangkok. Wij hebben de colors of Bangkok gedaan bij RBB. Zeker een aanrader! Volgend jaar gaan we weer en willen nu ook een fietstocht in Chiang Mai doen en misschien nog een andere in Bangkok. I ben meer dan 20 jaar geleden al in Thailand geweest en wat mij met vorig jaar opviel was dat oa het paleis in Bangkok een grote toeristische Efteling is geworden. Vergis je daar niet in. Jij zit in de fijnste periode om te reizen dus is het nog drukken dan wij hadden. ( regentijd) Maar Bangkok is een leuke stad maar 2 dagen was voor ons genoeg. Er zijn zoveel andere plaatsen waar je veel meer van Thailand ziet dan Bangkok. Maar dat is mijn mening, daar hoef je het dus niet mee eens te zijn

oo dankjewel voor je reactie!!! Ik heb mijn dagen nog blanco staan! Ik kan 5 januari vertrekken uit Singapore ergens heen en 21 januari moet ik dara terug staan! Wat raadt je dan wel aan?Mij leek het een rustige reis nog alleen veel km indeed! Ik wil zeker niet al te veel regen en niet elke dag tempels(af en toe mag natuurlijk wel;-))Borneo valt af door regen, indonesie heb ik al bezocht,australie is te kort en dus te dom voor 16 dagen…. vandaar mijn idee om vanuit bangkok naar beneden terug te reizen…

ow en niet onbelangrijk; ik reis alleen als vrouw! Sri lanka was anders ook nog een optie geweest maar al genoeg verhalen gehoord over onvriendelijke mannen naar westerse vrouwen toe;-)…

Daar ben ik het nou echt helemaal mee eens :smiley: :smiley:
Je bent altijd welkom om een halve dag bij ons te komen fietsen !

Ook even reclame maken ,bij Abc Amazing Bangkok Cyclist kan je ook heerlijke fietstochten doen!

Dat klopt, ook leuk. Maar daar heb je wel kans dat je met 15 man in een groep rijdt inclusief kinderen :slight_smile:

Hee Deborah,

Ik heb het Thaise gedeelte van je reis een aantal keren gedaan met trein (mijn fav) en bus.
Aan deze route liggen een aantal interressante plaatsen, die wel en niet toeristisch zijn .

Vooraf wil ik je wel waarschuwen: De Thai hebben in deze periode ook vakantie, dus kan het qua transport en verblijf volgeboekt zijn.
Het is tevens hoogseizoen van westerse toeristen. Houd hier rekening mee.

Ik noem Phetburi, Hua Hin, Cha Am en Prachuap Khiri Khan.

In Phetburi zijn er veel tempels, uit vele eeuwen, net buiten Phetburi zijn er twee grottempels.
Je reist er per trein in een uur of drie heen.

Hua Hin is toeristisch, maar niet zo toeristisch als Krabi of Phuket. Strand is mooi, maar niet super.

Cha Am is iets meer Thais dan Hua Hin, Strand is ook mooi, maar ook niet super.

Prachuap Khiri Khan is een echte Thaise provincieplaats, daar zie je het echte Thailand. Houd er rekening mee
dat zwemmen in een badpak of bikini verbaasde blikken oplevert.
Kijk naar de Thai, die gaan te water met korte broek tot over de knie, en T shirt. De stranden zijn prachtig, en toeristen zie je nauwelijks.

Al deze plaatsen zijn makkelijk te bereiken per trein vanuit Bangkok, er rijdt zelfs een minibus vanaf het vliegveld direct naar Hua Hin.
Niet duur, ff googlen.

Vanuit Hua Hin of elke andere plaats kun je gewoon per trein naar Krabi of Langkawi.

Hans.

Als je wat geld te besteden hebt misschien van Bangkok met de trein naar Singapore:chin:

Je moet maar eens dit filmpje bekijken !!!

Je kunt van bangkok ook de nachttrein naar trang nemen,en vandaar met de boot naar de zuidelijkste niet zo touristische eilandjes
als laatste naar koh lipe en vandaar met de boot naar langkawi en weer met de boot naar penang,vandaar rijden div. bussen