3-4 maanden Argentinie, Chili, + stukje Costa Rica Nicaragua

Hi allemaal,

Ik heb het idee opgevat om eind van het jaar (nov-feb/mrt) een lange reis in Zuid/Midden Amerika te maken. Nu lijk Argentinië me de beste plek om te starten. Het hoogseizoen is hier dan nog niet begonnen en je kunt zo gemakkelijk naar Chili.

Mijn vraag is nog best wel basic. Wat is volgens jullie de meest logische route?

Buenos Aires (begin nov)
Iguazu
Patagonie
Ushuaia
Mendoza
Salta

Santiago de Chili
Tierra de Fuego
Valparaiso
Torres del Paine
Atacama

Vanuit Chili vliegen naar Panama City of Bogota, Colombia

San Blas eilanden of deel Colombia

Costa Rica eindigen of zelfs door naar Nicaragua

Ik vind het erg lastig omdat er zoveel mogelijk is en Zuid Amerika een minder logische route kent dan bijvoorbeeld landen als Vietnam en Australië waar ik eerder ben geweest.

Tips en routes zijn meer dan welkom :):cheer2:

Pak de kaart er eens bij en kijk wat de ideale route zou kunnen zijn zou ik zeggen :slight_smile:

Dan kom ik op iets als: Santiago, Mendoza (bus), Bariloche (bus), Puerto Montt/Puerto Varas (bus of Cruce Andino), Torres del Paine (vlucht Puerto Montt naar Punta Arenas), El Calafate (bus), Ushuaia (bus of relatief goedkope vlucht), Península Valdés (vlucht Ushuaia-Trelew), Buenos Aires (vlucht of lange busrit), Iguazú (vlucht of lange busrit, in geval van de bus kan je ook denken om Esteros de Iberá in te passen), Salta (vlucht), San Pedro de Atacama (bus), Santiago (vlucht Calama-Santiago).

Enige probleempje met deze route is dat je waarschijnlijk te laat in Península Valdés komt om de walvissen te zien (tot eind november/begin december).

Bariloche en het Chileense merengebied had je niet genoemd, maar zeker het overwegen waard. Ook omdat er geen vluchten zijn vanuit Mendoza naar El Calafate (via Cordoba of Buenos Aires), dan zou je het kunnen aanpassen naar Mendoza -> El Calafate (vlucht) -> Torres del Paine (bus) -> Ushuaia (bus).

Dank je wel. Op de kaart gekeken heb ik zeker :wink: Maar dan nog vind ik het lastig. Qua afwisseling stad & natuur maar ook de klimaatzones.

waarom vergeten alle een bezoek aan Uruguay … een prachtig land,Montevideo is geweldig en prachtige natuur.

Verder bij inkoop met creditcard betaal je geen BTW,