18 daagse reis, kerst en oud&nieuw

Hallo Allemaal!

Half december ga ik een vriendin van mij bezoeken in de Filippijnen (Cebu)
Ik ben mij een beetje aan het verdiepen in wat handig en haalbaar is qua reizen. Hebben jullie tips?
Ik kom aan in Cebu en wil daar eerst 2/3 dagen bijkomen van de reis en naar Bohol. Wat is leuk om in Cebu te doen?
De dagen daarna is het kerst, waar is het leuk om kerst te vieren in de Filippijnen? En oud&nieuw?
Verder wil ik graag naar Palawan, El Nido en the undergroundriver bekijken. Ik twijfel of ik in Manila wil eindigen of Cebu. Is Manila een must?

Mijn simpele “reisschema” ziet er nu zo uit.

2/3 dagen Cebu/Bohol
Kerst?
3/4 dagen Palawan (inclusief reizen)
Oud&nieuw
4 dagen??

Ik ben benieuwd naar jullie tips en adviezen!

Groeten Maaike

Hoi Maaike,

Leuke trip! Wij vertrekken zelf zaterdag naar de Filipijnen dus kan je er nog niet veel over vertellen haha.
Over Manila zijn de meningen geloof ik verdeeld, maar de mensen die ik ken zeiden dat je daar beter zo snel mogelijk weg kan gaan. De Filipijnen hebben zoveel ander moois te bieden. Intramuros (oude stad) en Roxas Boulevard (met zonsondergang) schijnen nog wel de moeite waard te zijn in Manila. Maar goed, het is denk ik ook maar waar je naar op zoek bent.
Ik denk dat de tijd in Palawan erg krap wordt, vooral als je ook nog naar El Nido wilt. Daar schijn je nog niet zo 1,2,3 te kunnen komen, duurt erg lang door slechte wegen en binnenlandse vluchten zijn er bijna niet of aan de prijs. Maar er is een apart topic “alles over Palawan”, daar staat veel nuttige info op. Daarbij heb ik gehoord dat reizen in de Filipijnen, ook al zijn het relatief korte stukken met het vliegtuig, erg lang duurt. Succes met de voorbereidingen! Als we terug zijn weten we meer en hebben we misschien nog wat tips!

Hoi MaaikMaaik, goed om te weten dat je cebu kiest als het beginpunt van je reis. en voor ons is het de meest efficiente manier om de Filipijnen te verkennen.

Nu, hier is onze suggestie voor uw Filipijnen ervaring.

Aankomst in Cebu en overnachting.
Volgende dag kan je de Whaleshark bezoeken en de Kawasan Falls bezichtigen.
Nacht Overnachting Cebu
volgende dag door reizen naar Bohol per boot. (3 uur)
Bohol eventueel 2 a 3 dagen het eiland verkennen, genieten op het strand of anders.
volgende dag reis terug naar Cebu, hier kunt u prima kerst vieren, er zijn altijd tal van activiteiten op het eiland in bijv de shopping malls, bars, restaurants etc.
Na de kerst door reizen naar Palawan met het vliegtuig (1 uur en 10 minuten)
In Palawan de ondergrondse rivier en El Nido, 4 dagen moet genoeg zijn.

We raden het ook absoluut aan om in Manilla je reis te beeindigen, dan heb je in ieder geval de hoofdstad van de Filipijnen ook gezien en ervaren.

In Manilla zou je jezelf kunnen voorbereiden op je reis terug naar Nederland, Manilla ligt ook dichter bij europa.

We hopen dat wij van Philippines Travel NL je genoeg tips en advies om je reis naar de Filipijnen zo aangenaam mogelijk te maken.

BEdankt voor jullie reacties!

Inmiddels ziet het reisschema er zo uit.
Cebu 3 dagen
Palawan 6 dagen
Boracay 4 dagen *Oud&Nieuw
Cebu/Bohol 4 dagen

Zijn er nog tips voor slaap plaatsen in Boracay? En El Nido?
En voor the underground river en El Nido?

Groeten Maaike

Hallo maaike

Tips voor slaapplaatsen. Jammer dat je niet aangeeft of je lowbudget, middenklasse of luxe wil slapen ?

Bij de underground is niet zoveel keus . Dabdab resort is lowbudget, slapen voor minder dan 10 euro. Paar jaar terug heb ik daar geslapen, leuke hutjes van bamboe , heel romantisch, naast het resort is een boeddha tempel en op een half uur lopen over de keien langs de kust kom je bij een klein watervalletje.
Mits het resort nu niet verwaarloosd is super belevinis om te slapen.
http://vanscott.files.wordpress.com/2010/09/palawan-939.jpg
Bambua is middenklasse, maar niet aan de kust, zo 15 minuten ervandaan
zo 20 euro voor kamer, www.bambua-palawan.com

En het allerluxe plaats om te slapen is het nieuwe Sheridan hotel
met prijzen ik denk zo tegen de 100 euro voor een kamer.

www.sheridanbeachresort.com

In Elnido is Bulkamp Inn een goede plaats om te overnachten, belgische eigenaar , is schoon en netjes en vriendelijk personeel, prijzen zo tussen 10 en 20 euro afhankelijk van welk kamer je wil.

Of als je wat luxer wil Elnido garden resort, die hebben ook een eigen zwembad prijzen zo ron de 100 euro voor een kamer.

Hallo,
Manila kun je het beste vermijden, zeker als je goedkoop uit wil zijn en de filippijnen positief wilt blijven ervaren. in manila heb je als europeaan geen leven, men plukt je aan alle kanten en vooral de taxis zijn vreselijk (zo betaal je 1000 peso ipv 160 werkelijke prijs van het vliegveld naar de stad) ze weigeren gewoon de meter aan te zetten en als je het niet aanstaat rot je maar op (en dan heb je nog geluk, gisteren is er weer een toerist vermoord door een taxi chaufeur), je wordt op staat lastig gevallen door bedelaars, zwervers etc.etc.
tip vlieg na palawan gewoon weer terug naar cebu, echt een paradijs vergeleken met manila, de taxis zetten hun meter altijd aan en een veel langer ritje van vliegveld naar de stad is er maar 170 peso. cebu is ook heel veilig vergeleken bij manila (zo hebben taxichaufeurs een verklaring goed gedrag nodig en zijn geen criminelen) en cebu heeft ook directe vluchten naar hkg bijv, vandaar is het makkelijk terugkomen naar europa.
Laatste tip, neem voor palawan minstends 7 dagen, reizen is er iid heel erg moeilijk en traag, het kan snel, maar dan is het heel erg duur.:vak02:

Hoi Maaike,

Ik zag net deze link met accomodaties bij de undergroundriver, misschien heb je er wat aan.

veel plezier in palawan toegewenst

Bedankt voor de reacties :slight_smile:

Nou de meningen over Manila zijn blijkbaar verdeeld. Manila is wel een echt shoppers parijdijs. Neem alleen al het winkelcentrum Mall of Asia, een van de grootste ter wereld. En voor de mensen die gek zijn op Louis Vuitton tassen en andere dure merken, voor de namaak van deze merken die hier van superkwaliteit zijn moet je Greenhills shopping center zijn
Bijna niet van echt te onderscheiden, zo goed.

Ben zelf geen fan van Malls ,maar ik kom graag op Tiendesitas in Ortigas, een buitenwijk van manila, leuke markt, goed eten, van alles te koop.
www.tiendesitas.com.ph

Op deze site vind je nog andere http://cnngo.com/explorations/escape/philippines/manila-076896 leuke dingen in Manila.
Interessant zijn wel de oude binnenstad Intramuros en Fort Santiago.

Ben erg benieuwd hoe het daar is geweest… Goed weer gehad, veel gezien en hoe waren de accomodaties?

Dag!

Het was geweldig, wat een mooi land.
Het weer was ook prima, in Cebu City wel wat te warm, maar aan de kust is het heerlijk.
In Cebu ben ik naar de kawasan falls geweest, daarnaast ben ik in El Nido, Boracay en Bohol geweest.
De accomodaties waren ook prima. Eigenlijk alleen maar positief :wink:

Als je nog meer vragen hebt, vraag gerust.

Groeten Maaike

Hoi Maaike,

Allereerst hartstikke bedankt voor je reactie! Ik ben al jaren aan het kijken naar een mooie reis naar de Filipijnen, maar kan niet echt wat vinden en weet ook niet hoe ik het moet aanpakken.
Ik ben erg benieuwd hoe je het allemaal hebt aangepakt. Heb je echt alles zelf geregeld? Vluchten en hotels … Ben erg benieuwd in welke hotels je allemaal hebt gezeten en waar je deze geboekt hebt.
Was het reizen erg intensief tussen de verschillende plaatsen?

Ik heb voor mijzelf ook de knoop doorgehakt om circa 2,5 week naar de filipijnen met kerst en jaarswisseling. Vandaar dat jou verhaal mij erg aansprak!

Dag,

Een vriendin van mij deed vrijwilligers werk in Cebu, waardoor het allemaal wel wat makkelijker was. Zij zat er al 2 maanden toen ik daar kwam. In Cebu heb ik alles door haar en de mensen van de vrijwilligersorganisatie laten regelen.
De vlucht naar Cebu heb ik zelf geregeld (skyscanner zoekt de goedkoopste vliegreizen, heb uiteindelijk via vliegtickets geboekt) en de binnenlandse vluchten hebben wij vanuit NL ook zelf geregeld, dit kan gemakkelijk via verschillende websites van de Filipijnse maatschappijen (cebu pacific air en phil air geloof ik) De hotels hebben wij ook vanuit NL geboekt, via E-bookers en Agoda, ook dit ging vrij gemakkelijk.
Het reizen tussen de verschillende plaatsen was wel intensief, vooral de busreis (7 uur)van Puerto Princessa naar El Nido (op het eiland Palawan) maar wel heel erg de moeite waard! Want wat is El Nido mooi.
De vliegtijden zijn 1-2 uur en dat is goed te doen. Ik ben begonnen in Cebu waar ik 5 dagen geweest ben. Vanuit daar zijn we met het vliegtuig naar Puerto Princessa gegaan en met een busje naar El Nido (dit is trouwens allemaal op het vliegveld van Puerto Princessa te regelen). In El Nido hebben wij in The Alternative Inn geslapen, staat ook in de lonely planet, prima hostel en niet duur. In El Nido kan je hele mooie boot tochten maken, hier hebben wij trouwens kerst gevierd. Na 5 dagen zijn we van Puerto Princessa naar Kalibo (via Manila) gevolgen, waar we in Kalibo een busje naar Caticlan genomen hebben en hier een boot naar Boracay, ook allemaal op het vliegveld te regelen. Boracay is super mooi, maar toeristisch. Ik vond El Nido vele malen mooier.
Vanuit Boracay zijn we weer terug gegaan met de boot, bus en vliegtuig naar Cebu, waar we nog een dag naar Bohol gegaan zijn.
IK weet niet meer waar ik in Borocay geslapen heb, maar als je bij agoda en ebookers zoekt vind je genoeg. Hou er rekening mee dat het met kerst en oud en nieuw heel druk is op de Filipijnen dus boek alles op tijd. In El Nido zat echt alles vol toen wij er waren!!
Wij waren van plan om naar the underground river te gaan op Palawan, maar deze zat vol. Tip bespreek dit minimaal 3/4 weken van te voren, want het is erg populair!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, als je nog meer vragen hebt, hoor ik het wel!

Groeten Maaike