10 dagen Albanië

Hallo allemaal!

Deze zomer willen wij met z’n tweeën naar Albanië voor 10 dagen. We zijn van het ondernemende type en hebben in het verleden rondreizen in verschillende landen gemaakt. Echter, omdat we dit jaar maar 10 dagen hebben, zullen we keuzes moeten maken. We vinden het anders zonde om van die 10 dagen hele dagen kwijt te zijn met reizen.

Daarom willen we het dit jaar iets anders aan gaan pakken. We willen graag 10 dagen verblijven op 1 plek, of 5 dagen op twee plaatsen. Dat is als het ware onze ‘thuisbasis’. Van daaruit willen we dan verschillende dingen ondernemen: dagje strand, hiken, stadjes/dorpjes bezoeken. In de ideaalsituatie zijn vanuit deze verblijfplaats dus verschillende ‘excursies’ goed te bereiken. Onze oriëntatie ligt op het moment naar het zuiden van Albanië. Hebben jullie tips voor een geschikte omgeving om te verblijven? En wat voor mogelijke uitstapjes zouden we vanuit die plek hebben? En als we enkel in het zuiden verblijven, hoe kunnen we dan het best reizen? Vliegen op Tirana en dan afzakken naar het zuiden? Of wellicht via Griekenland?

We horen het graag! Bedankt alvast voor de tips!

Groetjes,
Anouk

Hotel? Camping? B&B? Auto huren? Fietsen?
Als je naar Albanië op vakantie gaat moet je op de eerste plaats behoorlijk flexibel zijn. Het toerisme is daar in de groeifase vanuit een primitieve situatie. Het land is heel lang totaal geïsoleerd geweest. Behalve de belangrijkste hoofdwegen zijn de wegen er erg slecht tot héél erg slecht. Weinig restaurants, vrijwel geen supermarkten, veel stalletjes langs de weg met heerlijke groenten en fruit. Campings niet veel, maar steeds meer. Ze hebben inmiddels begrepen dat West-Europese mensen veel waarde hechten aan hygiëne, sommige hebben een restaurantje bij de camping, en Wifi is er soms ook.
Sarandë is een goed ontwikkelde toeristenplek naar ik begrepen heb (ben er niet zelf geweest), en in de vallei van Thethi is er minstens één vrij luxueus hotel. Maar daar kom je alleen met een erg stevige auto, of met het openbaar vervoer -dat daar met kleine busjes rijdt.
Succes en veel plezier. Laat even weten hoe het was en wat je ontdekt hebt, want wij sillen zéker nog eens terug.

Hier een idee van de wegen, vanaf tijd index 5:29 is het Albanië: Defender and Eriba driving on unsurfaced roads, Baltic 2010 and Albania 2014. - YouTube