Zuid-Afrika, 4 wheel-drive met rooftent

We willen volgend jaar graag met een 4-while drive en rooftent door zuid Afrika trekken.Vooral natuur en parken hebben onze intresse.Al schuwen we dorpjes en markten ook niet.Tot dusver heb ik alleen reisorganisatie Riksja kunnen vinden die aan onze wensen voldoet.
Het reizen op deze manier is duurder lijkt het als reizen met gewoon een huurauto en hotel of lodge overnachtingen.Zijn er mensen die ervaring hebben met deze manier van Afrika ontdekken?
Is het echt de moeite en het geld waard het op deze manier te doen?
Misschien heeft iemand tips voor een ander organisatie ?
Wie weet de goedkoopste tickets naar Zuid-Afrika.
We zijn niet van die doorgewinterde reizigers en willen het graag safe en onbezorgt houden, maar toch zelfstandigheid.

Voor ZA heb je niet direct een 4 x 4 nodig. Dit maakt je vakantie onnodig duur. Je kunt ook goedkopere kampeerbusjes huren. Of gewoon een pers. wagen en bij B & B slapen. Daar heb je trouwens geen organisatie voor nodig, maar kun je zelf ook gaan regelen. Verder hangt het er natuurlijk ook vanaf waar je ongeveer in ZA op vakantie wilt gaan en hoelang je tijd hebt om rond te reizen.

Kijk voor o.a. autohuur (aparte rubriek) en div. reisorganisaties hier: http://zuid-afrika.startpagina.nl/

En ga eens op dit forum kijken: zuid-afrika - zuid-afrika.startpagina.nl (veel ZA-bezoekers en Ned. die in ZA wonen). Gebruik hier de zoekfunctie en je zult veel antwoorden op je vragen vinden. Heb je daarna nog gerichte vragen, dan zijn er velen die je antwoord willen en kunnen geven.

1 like

Een 4x4 is nodig bij het op rijden van de Sani Pass of in het Kgalagadi Transfrontier N.P. en het Richtersveld N.P.
Verder kan men door zuid afrika met een normale auto heel goed rijden als je aan de snelheid houd vooral op zandpad ongeveer 60 km per uur.
Het ligt aan de periode of je moet reserveren, ik zou de parken altijd doen.
Ga naar de vakantie beurs koop een goed boek over zuid afrika b.v. van de anwb reizen wereldgids zuid afrika stippel zelf je reis uit. Bij 4 weken moet men inclusief vlucht, auto, brandstof, eten en overnachten in bed en breakfest bij twee personen rekenen op225 euro per dag. Het voordeel van deze optie is je reist in je eigen tempo jij bepaalt wat er gebeurt en niet de tour operator.

1 like

En op Wereldwijzer zelf is natuurlijk ook een apart forum voor Zuid-Afrika. Hier vind je ook veel info:
http://www.wereldwijzer.nl/zuidafrika

Hallo,

wij hebben in 1998/1999 met een gewone auto met dubbele rooftent (4 personen) door Zuid Afrika en Namibie getrokken en ik zou het zo weer doen! Fantastische ervaring. Je kunt inderdaad bijna overal komen en de campings zijn prima. Vrijheid, blijheid. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er iets kan gebeuren met de auto. Startproblemen of lekke banden. Mobiele telefoons en een ‘cursus bandenvervangen’ zijn dan geen overbodige luxe. Veel plezier! Dit jaar gaan wij met de kinderen (3 stuks) met een camper. Helaas zijn er geen autos met rooftenten voor 5 personen…
ellen

Hoi ellen,

Omdat het huren van een 4-wheeldrive erg duur is wordt dit over het algemeen afgeraden- maakt vakantie onnodig duur.
Maar als ik het goed heb begrepen hebben jullie met een 'gewone’auto met rooftent gereist.Dit heb ik nog niet kunnen vinden.
Waar hebben jullie die gehuurd? Misschien heb je daar nog een e-mail adres van.
groetjes Anneke

Sorry, bij nader inzien was het ook een 4x4. We hebben de 4x4 echter eigenlijk niet gebruikt…

1 like

Zijn net terug van 4 weken vakantie, 4x4 met daktent uit Namibië.
TIP: Kijk eens onder www.explore-namibia.com!! :thumbsup:

Prachtig land, fantastisch om doorheen te rijden, geen criminaliteit, vriendelijke mensen, veel dieren, schitterende campsites, hebben het in ons hart gesloten.

Succes met de voorbereidingen.

Hallo,
wij hebben gereserveerd bij Kea campers. 4x4 met daktent voor twee personen, maar wij hebben dan ook het plan om vanuit Zuid Afrika naar Namibie te reizen. Deze organisatie was veruit de goedkoopste van de offertes die wij aangevraagd hebben. Uiteindelijk hebben we het geboekt via de Zuid Afrika specialist, moet je wel de offerte van Kea meesturen… dan kunnen ze er niet ver vanaf gaan zitten! We hebben hen gekozen vanwege de uitstekende communicatie die ze tot nu toe laten zien. Of het ook een uiteindelijk goede keuze is geweest, weten we na mei!
groeten Judith

Hallo Judith,

Hoop dat je de reis net zo bijzonder zult ervaren als wij in december.
Eind mei vertrekken we weer vanuit Windhoek ri. Botswana 1 week en daarna verder door Namibië.
Rij voorzichtig!!!

Ben erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen als het zo ver is!
Heeeeeele fijne vakantie en ik hoop dat alles aan jullie verwachtingen voldoet!
Laat nog wat weten aub!