Zorg in Turkije bij (vroegtijdige) bevalling tijdens vakantie

Hi allen,
Ik heb een vraagje en helaas kan tot nu toe niemand mij hierover wijzer maken, dus wilde het graag jullie vragen:

Ik ga (bijna) elk jaar met veel plezier naar Turkije, en dan met name naar Side, naar een resort die ons zeer goed bevalt en waar het personeel bijna vrienden van ons zijn geworden. Ook ons dochtertje van bijna 3 vindt het een geweldig vakantieland.

Alleen dit jaar zal het anders zijn, want dan ben ik 29 weken zwanger… :wub: Ik ben heel benieuwd naar de zorg en de nazorg in Turkije als je te vroeg bevalt. Ik heb (gelukkig) nooit medische zorg nodig gehad tijdens mijn vakanties.

Is de zorg vergelijkbaar met Nederland? Kan/Mag mijn man bij de bevalling zijn? Hoe zit het met de pijnbestrijding? Hoe gaan ze om met complicaties? Hoe is de nazorg na een natuurlijke bevalling of na een keizersnede? Spreken de artsen Engels? Hoe gaan zij in Turkije om met baby’s die te vroeg (met 28/29) zijn geboren? Hebben zijn bijv. een grens dat ze het leventje gaan redden (in Nl is deze grens 24/25 weken) Hebben ze goede specialistische zorg voor prematuurtjes? Kan ik na een aantal weken, mocht onze baby gezond zijn, gewoon mee naar Nederland zonder teveel gedoe (papieren rompslomp regels ed)?

Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen, of wellicht een naam van een instantie kunnen geven die mij hier meer informatie over kunnen geven?

Alvast heel erg bedankt. Ik hoop dat ik met een gerust hart onze vakantie kan boeken.
Groetjes, Sid.

En ik vroeg me dan ook af of in bovenstaand geval beter naar een ‘gewoon’ ziekenhuis moet gaan, of naar het priveziekenhuis in Manavgat? Ik hoor hier veel over. Heeft iemand de naam van dit ziekenhuis?

ik ben zelf pas bevallen met een ks en ben ook naar een prive ziekenhuis gegaan. ga maar beter niet naar een staatsziekenhuis. verder is de zorg hier goed. en mag je met een gezond kindje al na 1 week vliegen. alleen daar zou je het consulaat voor moeten bellen. omdat je dan neem ik aan hier aangifte van geboorte moet doen. en je dus wel een papoort nodig zou moeten hebben om terug naar nederland te komen. verder doen de artsen er naar mijn weten altijd alles aan om kindjes goed te verzorgen. als je hier bevalt geen idee of je man erbij mag zijn ik had namelijk een ks. maar in het zziekenhuis zelf mag je man wel vernachten. en kind ook. je hebt alleen niet zoals in nederland verpleeging die de zorg overneemt als je net bevallen bent dus daar heb je je man wel bij nodig ook snachts niet namelijk ik heb niemand gezien en stond na 2 nachten weer buiten.