Zarzuela

Ingrediënten:
voor 4-6 personen

  • 6 lepels olijfolie
  • 2 grote, fijngehakte uien
  • enkele draadjes saffraan
  • 1 bol fijngehakte look
  • 1 1/2 lepel verse tijm
  • 2 laurier bladeren
  • 2 rode paprika’s (ontpit)
  • 2 groene paprika’s (ontpit)
  • 800 gr tomaten in blik in blokjes
  • 2 koffielepeltjes zachte paprikapoeder
  • 500 ml visbouillon
  • 140 gr geroosterde amandelen
  • zout en peper
  • 16 grote mosselen (mejillones)
  • 16 kleine mosselen (almejas)
  • 1 kg heek of zeeduivel (merlez o rape)
  • 16 grote garnalen

Bereiding:

  • Doe de saffraan samen met de amandelen in een vuurvaste kom met de
    4 eetlepels kokend water (of witte wijn) en laat rusten.
  • Verwarm de olijfolie op middelmatig vuur en zet het daarna terug lager.
    Doe de uien erbij en laat bruinen. Doe dan bovenop de ui, de tijm, de
    laurier, de groene peper, de look en de paprika en laat staan totdat de
    paprika en ui gaar zijn. Voeg dan peper, de tomatenblokjes en paprikapoeder toe.
  • Voeg de visbouillon toe, het saffraanwater met de amandelen en onder
    regelmatig roeren, wachten tot het kookt. Zet het vuur dan lager en
    wacht tot de saus dikker wordt.
  • Ondertussen maak je de mosselen proper.
  • Doe de vis er nu bij en roer heel voorzichtig zodat hij niet stuk gaat.
    Voeg de gamba’s en de mosselen toe. Zet het vuur heel laag, doe er een
    deksel op en laat verder staan tot de mosselen open zijn. Verwijder
    daarna de dicht gebleven mosselen.
  • Dien op met brood.
1 like

Hoi,
Ik heb hier een nieuwe Spaanse voorgerecht!
Hoop dat je het leuk vindt!

http://www.spanishcookingcourses.com/es/recetas/item/59-delicias-de-elche

hmmmmmm, gracias anneboom90