Spaans recept: Mejillones fritos

**Mejillones fritos : gevulde gegrilde [mosselen


](http://javascript<b></b>::wink: http://images.smulweb.nl/v2_1/icons/icon_ill_opties.png **

Tapas
Bereidingstijd:30-60 minutenGang:TussengerechtKeuken:Spaanse keukenSmaak:PittigTechniek:GrillenSoort gerecht:Tussengerecht

Ingrediënten voor 4 personen
1 middelgrote ui, fijngehakt
50 gr boter
3 dl droge witte wijn
2 peterseliesteeltjes
een beetje citroenrasp
36 grote mosselen, schoongemaakt
150 gr serrano ham, fijngesneden
50 gr zacht wit broodkruim, fijngemaakt
225 gr geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper en zout
2 el peterselie, fijngehakt
Voor de bechamelsaus :
85 gr boter
100 gr bloem
2,75 dl melk
versgemalen zwarte peper en zout
**Hulpmiddelen **

Pannen, grill
Voorbereiding

Bak de ui in de boter. Voeg de wijn, peterseliesteeltjes en de citroenrasp toe en breng dit aan de kook. Voeg de mosselen toe, dek de pan af en verwarm ze al schuddend op hoog vuur tot de schelpen zich openen. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Zeef het kookvocht en bewaar dit voor de bechamelsaus.
Bereidingswijze

Haal de mosselen uit hun schelpen (bewaar de 36 mooiste schelpen). Wikkel reepjes ham om de mosselen en leg ze in de schelpen. (Variante : snijd de mosselen en de ham klein en leg een theelepel van dit mengsel in elke schelp). Maak nu de bechamelsaus : Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor. Verwarm de melk en klop deze er met een houten lepel door. Klop dan het mosselkookvocht erdoor. Laat de saus 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen en roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Voeg zout en peper toe. U hebt nu een vrij dikke saus. Verdeel met een lepel de saus over de mosselen in de schelpen, zodat ze helemaal afgedekt zijn. Meng het broodkruim met de kaas en strooi dit mengsel over de mosselen. Strooi een laag grof zeezout over de bakplaat en zet de mosselen er stevig in om niet om te vallen. Plaats ze onder een hete grill tot de kaas smelt.
Serveertips

Schik de mosselen op een serveerschotel, strooi er peterselie over en serveer meteen.

Hoi,
Ik heb hier een nieuwe Spaanse voorgerecht!
Hoop dat je het lekker vindt!

http://www.spanishcookingcourses.com/index.php/nl/recepten/item/44-cubaanse-rijst