Churros

De typisch Spaanse churros zijn gefrituurde, luchtige deegstengels, die meestal als ontbijt of met hete dikke chocolade als snack gegeten worden.

Ingrediënten

100 gram bloem
1/2 theelepel zout
3/4 deciliter water
2 eieren
suiker
50 gram boter
frituurvet

Bereiding
Breng het water met de boter en zout aan de kook. Voeg de bloem in
één keer toe en roer tot het deeg van de pan loslaat.
Roer er van het vuur af de eieren door.
Doe het deeg over in een spuitzak en spuit slierten van ongeveer 15 cm. Verwarm het frituurvet tot een temperatuur van 180 graden doe de churros er in kleine hoeveelheden voorzichtig in. Je kunt ook de slierten rechtstreeks in het frituurvet spuiten, maar gezien het gevaar voor opspattend vet leg ik ze liever met ee schuimspaan in het hete vet.
Bak de churros in ± 5 minuten gaar en bestrooi ze na het uitlekken met suiker.

Hoi!,

Hier heb ik een spaans gerecht die veel op he paella
lijkt maar in plaats van rijst gebruik je pasta!

Clik hier!
http://www.spanishcookingcourses.com/nl/recepten/item/64-fideua