Pastechi (snack)

Een ‘Pastechi’ is een populair ‘tussendoortje’ op Curaçao. Het bestaat uit deeg gevuld met kaas of een kruidig mengsel van gehakt, kip of tonijn.

Ingrediënten deeg
een cup bloem
een halve theelepel zout
een halve theelepel suiker
een halve theelepel bakpoeder
3 eetlepels vet bijvoorbeeld Crisco
een ei
1/4 en 1/8 cup water

**Ingrediënten vulling **
100 gram gehakt, fijngesneden kip of fijngesneden tonijn
een eetlepel olie
een fijngehakte ui
een fijngehakte tomaat
een kleine fijngehakte paprika
een fijngehakt teentje knoflook
twee eetlepels rozijnen
twee fijngesneden gedroogde pruimen
een eetlepel piccalilly
een paar karpertjes
evt een stukje fijngehakt rode peper naar smaak of hot sauce

Voor het bakken
Frituurvet

Bereiding
• De bloem, het vet, het zout, de suiker en de bakpoeder tot een kruimelige massa mengen.
• Het ei en zoveel koud water toevoegen tot er een vast deeg ontstaat.
• Het deeg op een koele plaats afgedekt laten wegzetten.
• Het vlees of vis met peper inwrijven.
• De olie verhitten en het vlees aan beide kanten bakken.
• De knoflook, de ui, de tomaat, de paprika schoonmaken, toevoegen en meebakken tot het vlees gaar is.
• De kappertjes, piccalilly, pruimen en rozijnen toevoegen en het mengsel met hot sauce en kruiden op smaak brengen.
• Het deeg in 6 - 7 bolletjes verdelen en deze op een bloem bestoven plaat uitrollen [tussen vetvrij papier].
• Midden op ieder rondje een eetlepel van het vulsel leggen.
• De randen met water bestrijken en het deeglapje dubbelvouwen.
• De randen aandrukken en omvouwen.
• De pastechi in hete olie lichtbruin bakken en laten uitlekken.