Witte Koolbladeren gevuld met pittig gehakt

Bereidingstijd:30-60 minuten
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Anders
Techniek:Bakken in oven
**Soort gerecht:**Bijgerecht

Omschrijving

Witte Kool Bladen gevuld met een pittig gekruid gehaktmengsel.

Ingrediënten

1 witte kool 1/2 pond Rundergehakt(of meer)
11/2 eetl geroosterde gekaramelliseerde zonnepitten
Gehaktkruiden
1/2 theel kaneel
1 eetl currypasta
1 ei
2 sjalotjes in kleine stukjes gesneden
paneermeel
Geraspte kaas

Voorbereiding

Haal mooie koolbladen los van de kool en zet deze zo`n 10 min in kokende bouillon(grote dikke nerven eruit snijden).
Het gehakt mengen met alle ingredienten en dit even laten staan.
De koolbladen uit de bouillon halen en op ieder blad een rolletje gehakt leggen, dan de kool om het gehakt rollen, er mag geen gehakt meer te zien zijn(eventueel vastzetten met houten prikkertjes).
De koolrolletjes in een ovenschaal leggen en er een bodem bouillon bij gieten.
Strooi er wat geraspte kaas over.

Bereidingswijze

Zet de ovenschaal zo`n 45 min in de oven op 200 graden.
Opletten dat de kaas niet te bruin word anders wat alufolie erover leggen.

Serveertips
Lekker met gebakken aardappeltjes!