wijzigen reis java-bali

graag zou ik jullie advies willen, zit een beetje in mijn maag met het volgende

wij zijn vanaf 29 juni in Jakarta, vliegen 3 augustus weer terug vanaf Denpasar naar Amsterdam

De bedoeling was om vanuit Jakarta aan te sluiten bij Djoser junior of Koning AapKidz voor een groepsreis, daarna nog 2 weken zelf invullen op Bali.
Echter, die 2 reisorganisaties hebben nog geen boekingen op die datum, dus geen gegarandeerd vertrek, waardoor wij hier ook nog niet op willen boeken.

Sawadee heeft ook wel een soortgelijke reis, maar die vertrekt pas 9 juli, wat wil zeggen dat wij eigenlijk onbedoeld een dag of 10 op Java zijn om zelf in te vullen.
En ergens heeft Java gewoon niet onze voorkeur…dus nu ben ik bezig om te kijken of we naar Sumatra kunnen voor die week. Vliegtickets zijn echter behoorlijk aan de prijs voor 4 pers (met Garuda).
Dus eigenlijk is mijn vraag: Is Java, net als Bali, geschikt om rond te reizen met 2 kinderen, is het ook een leuk eiland. Of toch naar Sumatra gaan? Ik had echt liever Bali gedaan, maar moet helemaal omschakelen, wat vast gaat lukken, maar hoop dat iemand me toch enthousiaster over Java kan krijgen.

De laatste week op Bali is overigens al vastgelegd, en de tickets kunnen we niet wijzigen.

ik reis ook met 3 kinderen en java biedt heel veel mogelijkheden.
Het hangt er natuurlijk van af wat je wilt en hoe oud je kinderen zijn.
Ik heb een chauffeur en auto geregeld en reis juist naar jakarta toe.

nemen jullie een gedeelte van Java, of reizen jullie heel Java door?
ik had ook al gekeken om vanaf Jakarta, meteen door te vliegen naar Yogyakarta, omdat dat gedeelte mooier schijnt te zijn?
kinderen zijn 9 en 11. Heb jij zelf een chauffeur en auto geregeld, of vanuit een gespecialiseerd reisbureau hier?

Java is zeker de moeite waard, ook met kinderen. Persoonlijk vind ik het stuk tot Yogyakarta het leukste. Je kunt zeker ook met kinderen een leuke reis maken met een prive auto van Jakarta tot Bali. Wij hebben het vorig jaar gedaan.
Onze dochter werd ziek in Yogya en dit is door onze chauffeur prima geregeld. De hele reis werd in overleg met ons gepland door het reisbureau en de kinderen hebben het er nog steeds over.
Prettiger en zeker niet duurder dan een busreis met vele anderen.
Mocht je meer willen weten, laat maar horen.
Peter