Wij komen er niet meer uit... ;)

Hallo allemaal,

Wij, een stel van eind 20/begin 30, zien door de bomen het bos niet meer en hopen dat jullie ons kunnen helpen:

Wij willen volgend jaar rond 1 april voor 7 maanden (tot en met november) gaan reizen in Azie, Australie en Nieuw-Zeeland.

Kan iemand ons helpen met het volgende:

Wat is de beste route, ook qua klimaat? We gaan (in willekeurige volgorde) voor China, Tibet, Maleisie, Indonesie, Australie en Nieuw Zeeland. Als Tibet niet op een gunstige route ligt willen we dit wellicht vervangen door Vietnam of een ander(e) land(en) die we zéker niet mogen overslaan en op een gunstige route liggen. Hoe zouden jullie bovenstaande landen bereizen? Welke route?

Alvast bedankt voor jullie tips!

Groeten,

Michael

PS Ons budget is ongeveer 1500 a 1750 euro per persoon per maand (exclusief ticket). We hebben een brede interesse. Houden vooral van diversiteit in een reis. Wel een beetje leven in de brouwerij, dus niet té afgelegen plekken, maar bijv. wel dat te gekke plekje wat nog bijna niemand kent in combinatie met een bezoek aan een wereldstad als Bangkok.

Nog een PS: We zijn eerder enkel in Thailand geweest, dus daar willen we niet nog eens naartoe. Hoe zouden jullie bovenstaande landen bereizen? Welke route? Eerst Azie, dan Australie en Nieuw-Zeeland of een andere volgorde? En hoe precies?

Hoi Michael,

Als je in NZ ook het zuidereiland wilt heb je weinig keuze: aldaar beginnen. Mei-Oktober is het daar pittig herfst-winterweer, April kan nog net.

Daarna zuid-Oz (voordat het daar ook vervelend wordt doch mei kan i.h.a. nog prima, het ligt dichter bij evenaar dan NZ) en dan naar Azie. Eindigen in China misschien, tot oktober kan het in 't midden en noorden aldaar nog best redelijk weer zijn. En in Indonesie en Maleisie even oppassen met de moessons maar die zijn daar veelal deels per regio, details weten we niet meer. Tibet zit vooralsnog dicht voor toeristen, dus ik zou Maleisie-Vietnam-China doen.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Voor tickets kun je goed terecht bij Kilroy. Zij kunnen eventueel ook een beetje meedenken over de volgorde, al is hun specialisatie niet echt het klimaat en dat soort dingen. Maar zij kunnen wel de vele opties qua vliegroutes en tijden en vertrekluchthavens vergelijken.

Waar mogelijk zou ik open jaw tickets regelen, bijvoorbeeld landen in Sydney en weg vliegen uit Cairns, om maar wat te noemen. Op die manier kun je die bestemmingen over land verbinden en hoef je niet zoveel dubbel te reizen.
Als een logistiek handig rondje over land goed mogelijk is, dan is een open jaw niet nodig.

Voor Azië lees ik dat je er goedkoop kunt vliegen met Air Asia. Singapore, Bangkok, Kuala Lumpur en nog zo wat plaatsen zijn makkelijke hubs waar je heen zou kunnen vliegen met je intercontinentale ticket, en dan vervolgens met kortere vluchten of bussen verder reizen in Azië.

Tibet of Vietnam lijkt me nogal een verschil. Wat trekt jullie aan in Tibet? En zijn dan mischien de bergen in het noorden van India, of Nepal, een vervanging daarvan?
Ik las dat je Tibet alleen in kunt met minstens 5 of 6 mensen van dezelfde nationaliteit, dus wellicht kun je wel aan de grens - of via internet - proberen zo’n groepje te vinden. Forumgebruiker Jenny weet er meer van. Als je dit in het Aziëforum vraagt, reageert zij waarschijnlijk wel. Of zoek zelf via het zoekbalkje bovenin met trefwoord Tibet.
Overigens vraag ik me af hoe het zit met stempels in je paspoort… Bij de Chinese grens staan die onderdrukkers vast niet te springen als ze zien dat jij in het door hen onderdrukte land Tibet bent geweest. Maar misschien valt dat wel mee… Ik denk dat omdat ik het wel eens hoor over Israël en Arabische landen, en dat mensen daarom expres met twee aparte paspoorten reizen.

Voor Australië heb je wel minstens 1800 euro per maand nodig p/p, voor kamperen / hostels en zelf koken. Bij meer luxe, meer geld nodig.
Maar in Zuidoost Azië kun je weer veel besparen (voor veel landen geldt een aangeraden budget van ongeveer 1000 euro p/p per maand, voor eigen kamers, uit eten, reizen met bus, tourtjes her en der) dus ik denk dat het zich wel middelt.

Veel plezier en succes.

Moest je nog wat extra last-minute tips willen voor jullie reis, dan kan je even contact opnemen met Study-Globe. Wij geven je graag nog wat extra advies, tips voor accommodatie, boeken van je vliegtickets,… Onze service is volledig gratis en geheel vrijblijvend. We horen graag van je en helpen je met alle plezier verder :slight_smile: