Werken op Aruba

Ik ben op zoek naar een baan op aruba voor 5 maanden. Van oktober/november tot maart.
Kan iemand mij helpen

Hoi Essie,
Heb je een (werk)vergunning???

groetjes,
Angelique

neej nog niet, omdat ik er nog niet helemaal uit ben waar ik wil werken en of er genoeg werk ik is op de abc eilanden. Maar zodra ik het weet dan ga ik het regelen.
Ik weet alleen nog niet hoe!?

Een verblijfsvergunning is niet zo moeilijk, maar een werkvergunning is een ander verhaal. Deze moet aangevraagd worden door de werkgever waar je gaat werken maar dan moet je dus eerst een baan hebben. Op dit moment is een baan vinden in Aruba best lastig omdat Arubanen voor gaan, maar proberen kan natuurlijk altijd. Maar ik raad je echt wel aan om alles te regelen ook als Nederlander ben je namelijk strafbaar als je geen vergunning hebt je wordt dan ook zonder pardon weer op het vliegtuig naar huis gestuurd en je werkgever krijgt ook nog eens een forse boete (dat is natuurlijk zijn risico) als dit mocht gebeuren ben je ook enige tijd niet meer welkom op het eiland. Ik heb het een aantal keer zien gebeuren en neem van mij aan dat dat echt geen pretje is.

http://www.dimasaruba.com/ en www.arubahuis.nl hier kun je informatie vinden over vergunningen op Aruba.

Wat voor werk zou je willen doen daar? Ik heb ook een aantal websites voor werk op Aruba als je interesse hebt.

Groetjes,
Angelique

Dank je wel

Ik ben op zoek naar werk in de horeca, uitgaansleven of iets met kinderen.

Heb je ook ervaring in de horeca?

ja, 1,5 jaar in het uitgaansleven
ongeveer 2,5 jaar in de horeca bijelkaar

Dan zal je geen probleem hebben met het vinden van een baan.
je kunt het proberen bij sopranos, moomba, hadicuradi, Flying fish bone, salt and peper, Chef’s tables, de plaza, de paddock. Uiteraard zijn er nog veel meer plaatsen, maar hier werken over het algemeen veel Nederlanders en de eigenaren zijn Nederlanders EN je verdient hier goed geld!!! Het enige is of ze je aannemen zonder vergunning zoals ik al zei het is op dit moment niet makkelijk een vergunning te krijgen! Je kunt deze bedrijven mailen/bellen (ze hebben allemaal een website) dan weet je gelijk of je niet voor niets naar de andere kant van de wereld vliegt!

Wat ik je al zei zorg ervoor dat je een vergunning hebt voor je gaat werken, want ze zetten je zonder pardon dezelfde dag nog op het vliegtuig! en je bent vervolgens lange tijd niet meer welkom!!!

Succes met solliciteren!!:thumbsup:

Hou me op de hoogte!

een vergunning krijgen voor je gaat werken is vrijwel onmogelijk, dat zul je toch moeten doen op aruba zelf en in samenwerking met de nieuwe werkgever. en idd het is momenteel een drama om een vergunning te krijgen als je niet een ‘specialistisch’ beroep hebt, d.w.z. een beroep wat op het eiland niet voorkomt en wel veel gevraagd is zoals bijv. een medicus of leraar. Bovendien is er steeds minder vraag ook binnen de horeca naar personeel, het wordt immers steeds rustiger in de restaurants nu.

Ik heb een opleiding tot onderwijs assistent of kinderopvang iets in die opgeving. Als ik daar iets kan vinden ben ik super happy, maar ik dacht dat de horeca het makkelijkste was.
Ik zal er even goed over nadenken of ik zoveel moeite wil doen voor 5 maanden

hallo
kan jij mij ook helpen voor een job

Ik ga niet heen.
Ik vind het een te groot risico om daar heen te gaan zonder werkvergunning

hallo :slight_smile: ik wil ook heel graag naar aruba om te beginnen als masseuse. ik hoorde dat er een nieuw hotel gaat worden geopend, als iemand daar misschien iets over weet? wat ik begrijp is dat het al een hele onderneming is om een werkvergunning aan te vragen. gelukkig heb ik wel al vrienden op het eiland. ik zou eerst een vakantie willen doen en dan ter plaatse meteen afspraken voor jobinterviews maken.

dyvje, op vakantie komen is altijd leuk hier, maar reken niet te snel op job interviews. ik weet niet wat voor een opleiding je hebt en of jouw kennis ook inderdaad gewenst is op het eiland, maar in het algemeen zijn er vrijwel geen vacatures nu. Ik weet niet waar je die info vandaan hebt dat er een nieuw hotel opent? Dat zou weinig zinvol zijn, want de meeste hotels hebben een vrij lage bezettingsgraad nu. Er is wel een vaag plan om ooit een nieuw hotel te gaan bouwen naast het Marriott maar of dat ooit doorgaat en wanneer is zeker de vraag. Voorlopig is er nog geen financiering voor heb ik begrepen. Er zijn wel time share projecten in diverse stadia van afbouw maar die hebben doorgaans geen eigen spa, laat staan een eigen masseuse nodig. Kortom ik zie op dit moment weinig kans voor jou. En een vergunning hangt samen met het feit of je een Nederlands paspoort hebt en of je hier een baan kunt vinden dus kunt voorzien in je eigen onderhoud.

:slight_smile: t zal bij vakantie blijven voorlopig dan… die info van dat hotel had ik van een vriend. ik vond het ook al erg vaag, maar misschien is het een ‘lokkertje’ geweest om mij maar naar daar te krijgen hahaha! je geeft trouwens wel toffe kritieken, kom je overal tegen! fijn zo’n realist; houd je je beentjes een beetje op de grond.

je moed dan ook wel de moed niet opgeven e !
Ga eerst eens ter plaatse er is altijd wel werk voor iemand die meer als één taal spreekt.
Ik woon ook in het buitenland en spreek van ondervinding.
Geef een droom nooit op!

Op Aruba spreekt vrijwel iedere Arubaan vier talen: Nederlands, Engels, Spaans en Papiamento, dat wordt op school onderwezen, dus ze zitten echt niet te wachten op iemand die een taal meer spreekt. Je moet realistisch zijn, de salarissen liggen hier laag, de kosten van levensonderhoud zijn relatief hoog en er is geen enkel sociaal vangnet voor niet-Arubanen in de vorm van een ww-uitkering of zoiets, mocht je onverhoopt geen werk vinden of werkloos raken.

hallo,ik woon in belgie mr zou zo graag in het buitenland mijn droomjob uitoefenen aangezien het hier altijd zo somber is…kwestie van weer hé!:zon02:ik zoek dus werk als kinderverzorgster of kinderanimatrice…kan iemand mij vertellen of dit al dan niet mogelijk is om te doen?grtz

Beste Cintje, Nee in alle eerlijkheid, dat zal niet lukken. Je hebt voor Aruba en de Ned. Antillen een werkvergunning nodig en die wordt alleen verstrekt als er geen Arubaanse/Antilliaanse kandidaat voor die functie gevonden kan worden. Als er geen Arubaanse voorhanden is kan eventueel ook een (Europese) Nederlander solliciteren. Belgische kandidaten komen pas daarna in aanmerking, dus de kans dat een werkgever belangstelling voor jou heeft is erg klein en je hebt een werkgever nodig om een werkvergunning te krijgen. Voor specialistische functies op HBO/WO niveau wordt er nog wel een uitzondering gemaakt, maar voor banen in de kinderverzorging zal zeker alleen een Arubaanse kandidaat worden aangenomen, omdat je daarvoor Papiamento vloeiend moet beheersen. Bovendien is er nu een flinke werkloosheid op Aruba dus bij vacatures komen in eerste instantie alleen Arubaanse kandidaten in aanmerking.

hey,
ik heb ook nog een vraagje hoeveel is de huurprijs aub in perle D’or voor 6 maanden voor een huisje of app met 2 kamers?