Werken in de zorg op Curacao

Goedendag,

Ik ben me aan het orienteren op werken in het buitenland en curacao heeft vooralsnog echt mijn voorkeur. De te regelen papierzaken is me inmiddels wel duidelijk, al vraag ik me af waarom je je persé moet uitschrijven in NL? Ik heb een koophuis die ik eigenlijk graag aan zou willen houden, vandaar. Iemand ervaring mee, of een oplossing?

Nu heb ik al allerlei pagina’s doorgelezen maar kom er weinig vragen tegen over werken in de zorg.
Ik studeer hbo verpleegkunde en wil daar graag als verpleegkundige gaan werken na afronding van mijn opleiding.
Nu vraag ik me af of dat wel een kans van slagen heeft, is er veel vraag naar? En is er ook iemand die ongeveer weet wat het salaris is van een hbo verpleegkundige (niet gespecialiseerd én wel gespecialiseerd zoas bijv IC) Dat zou me alvast een beetje een indicatie geven.
Of mensen die verpleegkundigen daar kennen?

Werkelijk alle info hierover is welkom!

Kijk eens op deze site: www.koraal.org

Groet van Anette

Het aanhouden van je koophuis heeft niets te maken met het wel of niet uitschrijven uit Nederland.
Zodra je in het buitenland gaat werken wordt je daar belastingplichtig en valt Nederland weg. Je moet nog wel aangifte doen, maar dat gaat dus alleen over je huis. Nadeel is dan wel dat ook je aftrek voor je hypotheek niets oplevert (je hebt immers geen inkomen) en dus wordt je bruto maandbedrag ineens een netto maandbedrag, toch even iets om in de gaten te houden.

Verhuren van je woning in Nederland is een verhaal apart. Ik heb het ook een jaar of twee gedaan, maar uiteindelijk kostte dat meer geld dan dat het opleverde. Om huurders er ooit uit te kunnen krijgen moet je wel gemeubileerd (of gestoffeerd) verhuren en ondanks alle mooie toezeggingen van verhuurmaatschappijen werd ik toch geconfronteerd met schades welke men niet wenste te vergoeden. Tel daar nog een keer de maand huur, welke het verhuurbedrijf vraagt, plus de andere kosten voor onderhoud bij op en je zult al snel tot de conclusie komen dat het huis aanhouden gewoon grof geld kost. Leuk wanneer je zwemt in je geld, maar anders gaat het gewoon van je salaris af wat je op Curacao verdient en dat is toch al lager dan wat je in Nederland krijgt.
Uiteindelijk heb ik toen maar de knoop doorgehakt en het huis verkocht, was een zorg minder.

Je kunt natuurlijk ook ongemeubileerd verhuren, maar dan kun je eigenlijk je huis gedag zeggen, want de huur opzeggen in Nederland is onbegonnen werk. Wanneer een huurder er niet uit wil dan heeft hij/zij het recht om te blijven zitten en sta je letterlijk in de kou. Je zult niet de eerste zijn die dan vervolgens nog een huis moet kopen om zelf onderdak te hebben na terugkomst in Nederland.

Op Curacao zou je kunnen kijken bij het Sehos, de Taamskliniek of het Advent ziekenhuis. Even naar Google en je hebt alle adressen en telefoonnummers.

Bellen staat vrij en meestal is dat ook de beste manier om een baan te vinden. Er is altijd een redelijk verloop in de verpleegkundigen, veel ex-pats komen maar voor een paar jaar en keren dan weer terug naar hun eigen land.

Hey, hardstikke bedankt voor de link (deze had ik nog niet, de rest al veel via google)
Valt me op dat er vooral, of misschien alleen dit moment, gespecialiseerde verpleegkundigen worden gevraagd. Ik heb in de afgelopen maanden nog geen ‘gewone’ vacature voor verpleegkundige gezien.

De volgende BRANDENDE vraag voor mij is; wat verdient een verpleegkundige, (regulier of gespecialiseerd) op Cura?
Iemand een idee of iets gehoord? Bij geen enkele vacauture staat namelijk een salaris vermeld…

Papaya, bedoel jij dat ik de hypotheekrente dan niet meer kan aftrekken?
En zo dat mijn bruto maandlast ineens netto wordt?
Jij hebt dus al ervaring met dit alles. Mag ik vragen hoe lang jij nu al op Cura bent en of jij ook werkt in de zorg?

Ik weet nu in ieder geval dat ik me gewoon kan uitschrijven, weer wat wijzer! Danki!

Tsja… blijft lastige beslissing, huis aanhouden of niet.
Jammer, ik had gehoopt dat zo’n bemiddelingsbedrijf toch meer voor je zou kunnen betekenen, ook bij schade aan het huis en dergelijke

Heb er 17 jaar gewoond en ben nu voor werk weer een paar jaar in zuid-europa. Als alles goed gaat hoop ik over een paar jaar weer terug te kunnen naar Curacao, want ik mis het eiland nog iedere dag.

Ik heb zelf niet in de zorg gewerkt, maar ken wel genoeg artsen en verpleegkundigen op het eiland. Een vriendin van mij heeft 15 jaar geleden een aantal jaar in het Sehos gewerkt en van haar weet ik dat de salariëring fors lager ligt dan in Nederland, maar dat is eigenlijk het geval met alle salarissen.
Wat men in Taam of het Advent betaald weet ik niet, maar dat is vrij eenvoudig om er achter te komen. In tegenstelling tot in Nederland doet men niet zo moeilijk om over dit soort dingen te praten. Een avondje in de kroeg kan je al aardig verder helpen, maar nogmaals, de beste wijze om aan werk te komen is gewoon persoonlijk contact.
Wanneer je de juiste kwalificaties hebt dan zul je vast en zeker wel een keer aan werk komen. Misschien niet direct, maar door het continue verloop van personeel komt jouw beurt ook wel een keer.