Welke wegenkaarten of boeken?

Wij gaan komend jaar voor 6 weken naar Australie. We starten in Brisbane, zakken af naar beneden, doen de Great Ocean Road, Flinders Rangers, nemen de Ghan vanaf Adelaide naar Darwin en gaan daar weer rondrijden met een 4wd.

Iemand tips voor goede wegenkaarten? Of boeken?

De Hema Roadatlas is dé kaart. Die zit overigens ook in het boek Camps Australia Wide maar je meldt niet of je gaat camperen. Een reisgids is daarnaast ook wel handig, Capitol, Lonely Planet etc. Je zegt ook, vanuit Darwin met een 4x4. Welke trip heb je daar op het oog? Onderbreek je de reis met de Ghan niet in Alice Springs?

We hebben een 4WD camper en gaan daarmee kamperen. Rond Adelaide en Flinders Rangers, later ook rond Darwin. We hebben niet een vaste trip in Darwin, willen gewoon wat gaan rondtrekken.
Met de Ghan doen we alleen een excursie naar Alice Springs, we blijven er niet.

Linda, ik welke tijd van het jaar ga je? Binnen 6 weken in zuid en noord, dan moet je er wel in de juiste tijd zijn. Je schrijft dat je gaat kamperen rond Adelaide en de Flinders, later ook rond Darwin. En wat doe je tussen Brisbane en Adelaide?

We starten eind augustus en komen begin oktober terug. Ik weet dat het in het zuiden nog fris kan zijn. Aan de andere kant, toen wij in 2005 gingen in onze zomer, hadden we daar ook 22 graden. Dus het kan ook meevallen.
Tussen Brisbane en Adelaide gaan we nog naar Noosa, Sydney en Melbourne voor familiebezoek.