Welk park bezoeken?

Wij gaan in juli voor 3 weken naar Thailand. Nu gaan we de Erewan watervallen bezoeken en zijn we van plan om in het Noorden een 2 of 3 daagse trekking te doen. We twijfelen heel erg of we nog naar Khao Yai moeten, dit zou namelijk wel weer van andere activiteiten af gaan, maar aan de andere kant lijkt het ons ook erg mooi.

Missen we hier wat aan als we niet gaan, of zien we ook genoeg mooie natuur nabij Kanchanaburi en Chiang Mai?

Khao Yai is een mooi park, maar als je niet voldoende tijd hebt, kan je het overslaan. In Kanchanaburi zie je zeker ook genoeg mooie natuur (zoals Erawan National Park) en ook in het noorden is dit het geval. Boek bijvoorbeeld een trekking in het Doi Inthanon National Park.

Nou ik kan je alleen maar aanraden om het Doi Inthanon national park te bezichtigen, ikke11 !In het park zijn vele aantrekkelijke watervallen en grotten zoals : Mae Ya waterval (de mooiste waterval in Chiang Mai ) , Mae Klang waterval, Wachiratan Waterval , Sririphum Waterval , Huay Sai Luang Waterval , Mae Pan Waterval , enz.
In het Nationale Park Doi Inthanon bevinden zich diverse dorpen van bergstammen als de Karen en de Hmong.
Vanuit Chiang Mai gaan bussen, waarvan de meesten via Chom Thong gaan, maar sommigen ook rechtstreeks naar de waterval Mae Klang waterval.Vanuit daar gaan elk uur minibussen naar de berg. Wil je de volgende dag doorreizen? Ga dan een stukje terug naar Chom Thong en via Hot per bus naar Mai Sariang en/of Mae Hong Son.

Bedankt voor jullie reactie.

We plannen nu 3 dagen Kanchanaburi, om 1 dag naar Erawan te gaan en zullen 5/6 dagen in Chiang Mai zijn en dan waarschijnlijk ook naar Doi Inthanon national park gaan(1 dag?).

Kunnen we een van deze beter in korten om ook nog naar Khao Yai te gaan? Zijn hier dingen te bekijken(dieren?) die we in de andere parken zeker niet zullen zien? Of zou dit meer van hetzelfde zijn(als je hier van kunt spreken, want elk park heeft zijn eigenlijk schoonheden).