Weer een nieuwe week.

(origineel bericht op be-more.nl)

Weer een nieuwe week.

Deze week geef ik les aan girl A, een meisje met een geestelijke beperking. Vorig jaar heb ik haar ook les gegeven en ik was blij verrast, dat zij zo goed is vooruit gegaan. Kun je nagaan wat een jaar een op een lesgeven door een vrijwilliger doet. Ze kan al goed rekenen onder de twintig met behulp van een telraam en ze kan de letters van het alfabet opnoemen. De maanden legt ze nu moeiteloos op volgorde neer.
Toch blijft het lesgeven aan dit meisje niet eenvoudig omdat haar concentratie zomaar weer verdwenen is. Toch is het prachtig om te zien, dat je werk zijn vruchten afwerpt. Na het lesgeven is het tijd voor het helpen met huiswerk van de kinderen, die naar een gewone school gaan.

Dinsdag was het een beetje feest omdat Peter jarig was.Om kwart voor acht stonden de vrijwilligers al het lang zal hij leven te zingen op de oprit van Palm Tree, toen Peter weer terug kwam van de kinderen naar school brengen. Natuurlijk daarna de felicitatie’s en een klein kadootje. Na twee uren lesgeven hadden we een kwartier pauze en zijn toen even op de Day Care geweest om met de kleintjes Peter’s verjaardag te vieren. Happy birthday zingen en ze kregen allemaal een stukje cake en natuurlijk Peter een stukje cake met een kaarsje.

Woensdag was het vrijwilligersdag en vertrokken we om acht uur naar de THE FARM. Een klein project in een uitgestrekt gebied in de heuvels. Hier worden kinderen opgevangen die geen ouders meer hebben. Het project is vorig jaar januari gestart.

We zijn naar BOBBI BEAR en MOTHER OF PEACE geweest, twee projecten, die ik vorig jaar ook al heb bezocht. Wil je hier meer over weten kijk dan even op de weblog van vorig jaar.

Daarna gingen we naar I CARE, een nieuw project.Hier worden straatkinderen opgevangen. Eerst verblijven ze 3 maanden in de stad en overdag wordt hun eten en drinken aangeboden. Ook worden ze de hele dag bezig gehouden. Helaas worden ze s’avonds weer de straat opgestuurd. Als ze dit allemaal goed doorlopen hebben, gaan ze naar I Care, waar ze 3 maanden kunnen blijven. Daarna wordt geprobeerd om weer naar huis of een andere opvang te zoeken. Ze zijn net begonnen om deze kinderen wat onderwijs te geven, wat erg moeilijk is omdat ze bijna geen Engels kunnen en er zijn ook kinderen, die nog nooit onderwijs hebben gehad. Er worden hier 15 kinderen tussen de 8 en 17 jaar opgevangen.

WENTWORTH is ook een nieuw project, wat aan een politiebureau vast zit. Een project waar veel geestelijke hulp wordt geboden. Dit varieert van verkrachting, moord, problemen in gezinnen, maar ook kleine dingen, zoals een dag spijbelen van school.

KHANYA HOSPICE is ook een nieuw project, deze hebben we niet bekeken, maar hier is over verteld. Deze vrijwilligers gaan de heuvels in, om ernstig zieke mensen te helpen, medicijnen en pijnbestrijding te geven.

Vorig jaar hebben we UMTHOMBO en ISIAIAH ook bekeken, maar Be- more is afgelopen jaar in april gestopt met deze projecten omdat ze het alleen afkonden. Deze bestaan dus nog wel, maar ze krijgen geen hulp meer van Be-More. Na een lange warme dag, 33 graden, waren we blij om rond 5 uur thuis te zijn.
gr Baukje

(origineel bericht op be-more.nl)