Watervallen van Iguazú, welke kant eerst?

Ik ben erg benieuwd naar de mening van mensen die al eens de watervallen van Iguazú hebben bezocht. Welke kant moet je op dag 1 bekijken en welke kant op dag 2?

Mijn voorkeur: Eerst de Argentijnse kant om (letterlijk) overdonderd te worden, dan op dag 2 het prachtige ‘overzicht’ aan de Braziliaanse kant. Maar ik hoor van veel mensen dat ze het liever andersom doen.

Jouw voorkeur? Laat het weten! Dan maken we er een ‘poll’ van! Ik neem ook de meningen mee van mensen die niet op deze site zijn geregistreerd…

TUSSENSTAND:
Eerst Argentijnse kant, dan Braziliaanse kant: 12 stemmen
Eerst Braziliaanse kant, dan Argentijnse kant: 11 stemmen
Ik heb geen voorkeur: 3 stem
Ik heb geen mening: 0 stemmen
Zuid Amerika is eng: 0 stemmen

(Uiteraard is dit gewoon een verkapt marktonderzoekje) :teeth:

Ik ben in 2004 6 weken in Argentinie geweest(71 jaar) met rugzak en alles uitgezocht met lonely plannet, De watervallen zijn het mooist vanaf de Argentijnse kant.Het is een mooi land met aardige mensen .Ga niet te kort, want het land is groot en er is veel te zien,
Heel veel plezier en groeten van Maria Haeseker uit Italie.

eerst de argentijnse, dan de braziliaanse kant!
ik heb drie maand in puerto iguazu gewerkt en ken de cataratas dus wel aardig :slight_smile:
ciao ciao, jaap

ik begrijp wat je bedoelt, maar eerlijk gezegd denk ik achteraf, het maakt eigenlijk niks uit. ik ben eerst naar de argentijnse kant gewees…wauw! Maar de dag erna was qua beleving gewoon wat korter, deed echter niet onder aan de agrentijnse kant. Van welke kant je het ook bekijkt, prachtig!!! Vond het prima zo.

Ik heb in 2006 ook de catarattas bezocht en volgens mij is er geen twijfel: eerst de argentijnse kant en als je nog tijd hebt eventueel de braziliaanse kant

Eerste de Braziliaanse zijde voor de mooie panaroma’s, al wandelend worden de uitzichten op de watervallen steeds mooier.

Na het ‘bekijken’ aan de Braziliaanse zijde de volgende dag de Argentijnse zijde om de watervallen te ‘beleven’.
Wandel naar het zichtpunt op de ‘Gargantua del Diablo’. De drukte op het smalle pad maakt het toeristische gehalte erg groot, echter als je praktisch in de watervallen staat vergeet je dat alles. Daarna nog de boottrip waarbij je watervallen kan aanraken, als je dan nog geen grote gelukzalige grijns:biggrin: op je gezicht hebt staan weet ik het ook niet meer!

Tip! Als je vanaf Buenos Aires naar iguazu reist probeer dan een kamer of dorm in Hostel Inn Iguazu te krijgen. Oud casino terrein waar nu een hostel zit. Betaalbaar, grote tuin met superzwembad, lekkere cocktails en zeer vriendelijk personeel.

Hallo wij zijn vorig jaar daar geweest, en hebben eerst de Braziliaanse kant gedaan, dat is nl op 1 dag te doen, de Argentijnse kant daar heb je zeker 2 dagen voor nodig, je kunt ook een leuke trail lopen door het woud. en om erop, langs en onderdoor en vanaf het water ze te bekijken van de Argentijnse kant kost toch zeker anderhalve tot 2 dagen.

de natuur met de vogels , en vlinders is gewoon te gek!!

en mocht je er nog met een heli boven willen vliegen, dan moet je s’morgensvroeg je al aansluiten bij de rij wachtende.

heel veel plezier bij al dat natuur geweld, het is echt fantastisch, en ga je nog meer bezichtigen in argentinïe?

gr ciel

Ik ben volledig akkoord met Che boludo.

Ik heb vorig jaar eerst de braziliaanse kant bezocht, met nodige grensovergangen, bussen etc… wat een mooie eerste impressie gaf van de watervallen;

De tweede dag hebben we echt de watervallen beleefd en er midden in gestaan in la gargante del diablo. De argentijnse kant is de mooiste en impressionanste voor mij en ik eindig niet graag in mineur :wink:

Grtz,

El vago sinfronteras.be

Hallo,

Zeker eerst de Argentijnse kant, daarna het overzicht vanaf Brazilie en tenslotte met de helikopter over de watervallen.

Verblijf in Argentinie, goedkoper, beter en leuker.

Hanny

De Argentijnse kant is het mooiste. Ook is het aan te raden vanaf Foz de Iguazu (Brazilie) een helicoptervlucht over de watervallen te maken. Redelijk prijzig (zo’n 60 euro) maar wel prachtig.

4 maandjes geleden geweest, vond de argentijnse kant veel mooier, braziliaanse is alleen mooi voor t complete overzicht, dus ik zou zeggen eerst 2 dagen argentijnse (kunt er ook een kie doen) en dan 1 dag/halve dag braziliaanse

Eerst naar de Argentijnse kant! Direct naar de Devil’s Throat lopen voor het maximale effect! :slight_smile:

Daarna voor overzicht Brazilie. Wel sowieso beide kanten doen. En de bootrit vanaf Argentijnse kant is erg leuk (en nat). Zie onze foto’s :slight_smile:

Zeker doen: alletwee
Mijn voorkeur is van groot naar detail, dus eerst Braziliaanse kant, dan argentijnse kant en dan via de argentijnse kant met het bootje dóór de watervallen

ps: ik had de mazzel van vertraging met mijn vlucht en als compensatie vloog onze 737 zowel voor de passagiers links als rechts even mooi over de watervallen. Kijk voor de foto: www.coolywooly.nl/argentinie.html

eerst Argentinie en dan Brazilie
Alleen dan valt de braziliaanse kant wel tegen…
Aan de argentijnse kant is zoveel meer te zien

Wat maakt het uit, als je ze toch allebei wil zien…

Voor mij maakt het niks uit welke kant eerst want ik vond het aan allebei de kanten erg mooi…

Goeie tip, hij gaat in mijn boekje!

Nadino, let er wel op dat er 2 Hostel Inns in Iguazú zijn, je moet degene hebben die niet in het centrum ligt, maar op de route, km 5 ofzo geloof ik. Inderdaad een bijzonder leuk hostel, hoewel ik verder niets met hostels heb :slight_smile:

Argentijnse kant eerst, want wij vonden het mooi het eerst zelf ervaren te hebben en daarna een overzicht te krijgen van het hele plaatje.

Goede tip die wij nog kregen voor het bezoeken van de Argentijnse kant: begin met de boottocht, want ten eerste gaan de groepen vaak eerst naar Garganta del Diablo en dan de boot in (is het dus erg druk bij de garganta 's ochtends) en ten tweede heb je dan nog geen waterval gezien en is je eerste ervaring dus dat je in die boot zit, de bocht om baart en de watervallen naar beneden ziet komen, je op een waterval af vaart en uiteindelijk een lekkere douche krijgt. Heel erg gaaf!
Na de boottocht de wandelpaden bewandeld en als laatste met het treintje naar de Garganta. Die is zó indrukwekkend dat dat een mooie afsluiting is van je dag.

Trek ook een tweede dag uit voor een wandeling door de jungle!