Wat meenemen naar weeshuis in Tanzania?

Hallo!
Ik vertrek over 3 weken naar Tanzania om met een vriendin samen in een weeshuis te gaan werken als vrijwilliger. We zijn nog een beetje aan het zoeken naar wat we allemaal gaan meenemen voos de kids in het weeshuis, en wat we daar zullen kopen. We kopen het liefst zoveel mogelijk daar omdat je de lokale bevolking daar ook weer mee helpt, maar sommige dingen zullen niet of moeilijk te krijgen zijn. Heeft iemand tips voor ons?
Wil je meer weten over het rpoject en straks over onze ervaringen, kijk dan op http://jambo.reismee.nl/.
Dank je!
Kim

hoi,

Heb drie maand in een weeshuis in zambia gewerkt, en lego was daar een zeeeeer groot succes! daarnaast hadden we van België ook bordverf mee om zo zelf schoolborden te maken!! Een voltreffer!! Vergeet geen voorraad krijt mee te nemen! Wat je ook koopt het zal graag ontvangen worden… En de duurzaamheid… Ook de dingen die je daar kan kopen kopen ze uiteindelijk niet omdat er geen geld voor is. (Bij ons toch) Maar wij hebben bijvoorbeeld dat houten bord daar gekocht en wat onderbroekjes. Ook wat ehbo is geen overbodige luxe!

Heel veel plezier!!
xx

Hallo Liesbeth,

Dank je voor je reactie! Kon je in jouw geval ehbo-spulletjes ter plaatse aanschaffen? Of kunnen we dat beter meenemen? En weet je of je daar makkelijk kleurpotloden en puntenslijpers kan vinden?
Lego is inderdaad goede tip! Morgen maar een vlooienmarkt opzoeken daarvoor! Ik had zelf ook al aan schoolbordverf gedacht, is alleen zo zwaar… Kan je daar wel krijt kopen?

Groetjes!
Kim

Je kon daar een basis van EHBO spullen kopen. Wat we vooral mee hadden van thuis was antibacteriele zeep (van het kruitvat) handschoenen pleisters en ontsmetting. Als je iets geeft zorg dan dat er een engelse/franse vertaling bij is. Kleurpotloden, slijpers en papier hadden we van thuis mee. In zambia is papier een groot probleem. Kinderen hadden dit niet waardoor ze ook niet naar school gingen. Dit was voor ons dus een tijdelijke investering. Wat die bordverf betreft, bij ons kan je in de chiro-winkel (banier) kleine busjes kopen. Neemt weinig plaats in en kan je een redelijke oppervlakte mee verven. Hoeveel kilo mag je mee??? Want wij mochten 40 kilo mee wat natuurlijk wat meer ruimte geeft om al deze zaken mee te nemen. Een andere tip… maar misschien ook niet duurzaam… Zijn ballonnen. In belgie kan je die via de radio vragen als sponsor materiaal… Kan je veel mee doen… En uiteindelijk als je daar niet met de bedoeling staat sinterklaas( spullen kopen om uit te delen zonder er bij na te denken) te zijn, denk ik dat je geen fout beeld schept over Nederland.
Heel veel plezier!

groetjes