Wat kan je zoal bezoeken en doen in Antwerpen !

Wat kan je zoal bezoeken en doen in Antwerpen :
Oude binnenstad
Vrijwel iedere bezoeker die naar Antwerpen komt zal terecht komen in de historische binnenstad, waar je vooral winkels, restaurants en bars aan zult treffen. Een aanrader is om met een gids een wandeltocht door historisch Antwerpen te maken, waarbij je langs bezienswaardigheden zoals het Steen, de Bourla en de Grote Markt zult komen. De binnenstad van Antwerpen kent veel prachtige plekjes die niet altijd eenvoudig vindbaar zijn. Wie de stad eens van een andere kant wil zien kan een ruienwandeling van drie uur onder de grond maken.

MAS
Dit in 2011 geopende museum heeft een permanente tentoonstelling die overgebracht is uit het voormalige Volkenkundemuseum en het Scheepvaartmuseum. Op de tweede verdieping is er plaats voor een tijdelijke collectie, die twee maal per jaar wisselt. Het uitzicht vanaf het panoramadak over Antwerpen (gratis) is het beste wat je in de stad zult vinden.
www.mas.be

Winkelen
Het gros van de Antwerpen bezoekers komt om te winkelen in de vele winkelstraten die Antwerpen rijk is. De Meir, de grootste en bekendste winkelstraat van Antwerpen, is tegenwoordig vooral een verzameling van filialen van ketens zoals Esprit, Blokker en C&A. Als je enkele meters van de Meir afwijkt dan stap je zo de winkelstraten in waar je nog wel een groot aantal kleinere winkels ziet. Hier kun je streekproducten kopen zoals chocolade en kantwerk, maar ook shoppen in luxe boetieks zoals van Louis Vuitton, Gucci en Jimmy Choo. Houd er rekening mee dat de winkels ‘s avonds gesloten zijn in Antwerpen en dat ook het aantal koopzondagen zeer beperkt is.
Onze-Lieve-Kathedraal
Prachtige kerk die haar oorsprong vind in de veertiende eeuw. Het 123 meter hoge bouwwerk is het middelpunt van de oude binnenstad van Antwerpen. De buitenkant van de kathedraal is prachtig als decor op foto’s, maar als je in Antwerpen bent moet je zeker ook de binnenkant bekijken, waar prachtige beelden en fresco’s getoond worden alsmede een aantal werken van de beroemde schilder Peter Paul Rubens.
www.dekathedraal.be

Musea
Antwerpen telt een groot aantal musea die de moeite waard zijn. Het Museum aan de Stroom is al genoemd, maar Antwerpen kent een aantal zeer goed bezochte musea zoals het Middelheimmuseum, het Etnografisch Museum, het Museum Plantin-Moretus en het Rubenshuis, waar de beroemde kunstenaar Peter Paul Rubens vroeger woonde en werkte. Zeker ook de moeite waard is het in Het Zuid gelegen Koninkrijk Museum voor Schone Kunsten. Dit museum geeft een compleet overzicht van de artistieke prestaties van Vlaamse kunstenaars. Het ModeMuseum in de Nationalestraat is het kloppend hart van Antwerpen als modehoofdstad van België.
Tip: Met de Antwerpen City Card kun je binnen 48 uur alle Antwerpse musea en monumentale kerken gratis bezoeken. Tevens krijg je korting op allerlei attracties.

De Vogeltjesmarkt :

Antwerpen, stad van de welbekende vogeltjesmarkt. Elke zondag trekken duizenden belangstellenden naar de Graanmarkt en het Theaterplein. De handel in pups en poesjes is echter al geruime tijd verboden.
Antwerpen staat al jaren bekend om de Vogeltjesmarkt. De markt voor zangvogels, duiven, pluimvee, konijnen, cavia’s en andere knaagdieren, elke zondag op en rond het Theaterplein, is maar een deel van de markt.
Vroeger waren er ook honden en katten te koop, maar de handel in de pups en poesjes werd een aantal jaren geleden verboden.
Naast vogels en knaagdieren is er nu van alles te koop: voedsel, kleding, bloemen en planten, huishoudelijke goederen, gereedschap, exotische artikelen, etc. Wees niet verbaasd als je ook Hollandse marktkooplui tegenkomt.
De markt trekt elke week duizenden belangstellenden. Kom wel op tijd: om een uur of 1 begint men al op te ruimen. Tijdens zomertijd (28 maart tot en met 31 oktober) is de markt een uurtje langer open.
Rond de markt is veel nostalgisch antiek, curiosa, kunst, kitsch en snuisterijen te vinden, maar ook minder waardevolle tweedehands artikelen.
Voor ‘echt oud antiek’ loopt u naar de Leopoldstraat, achter de Oude Vaartplaats.
Het Theaterplein is sinds begin 2008 grotendeels overdekt. Op zaterdag wordt op het Theaterplein de Exotische Markt van Antwerpen gehouden, met AGF, exoten, bloemen en non-food.
Je vind de volgeltjesmarkt aan de graanmarkt - Theaterplein - Oude Vaartplaats, Antwerpen.

Lekker Antwerpen biedt verschillende culinaire stadswandelingen door Antwerpen aan. Zo ontdekt u op een lekkere manier de culinaire geschiedenis van de stad. Onderweg vertelt de gids u leuke anekdotes en wetenswaardigheden. De stadswandeling wordt steeds afgesloten met een heerlijke maaltijd in een goed Antwerps restaurant.

Meer info: http://www.lekkerantwerpen.be/