Wat is er allemaal tezien in Antwerpen?

Wat is er allemaal tezien in Antwerpen?Antwerpen is een leuke stad om een weekend of langer te bezoeken. U kunt er heerlijk uitgaan, shoppen of op zondag een van de vele musea of de vogeltjesmarkt bezoeken. Antwerpen beschikt over vele goede hotels en goedkope hostels. Leuke plaatsen voor een hotel om te overnachten in Antwerpen vindt u rond de pleinen Grote Markt en De Groenplaats.
Tussen het plein “de Groenplaats” en de winkelstraat Keyserlei bevinden zich de vele winkels en boetieks waarvoor Nederlanders op zaterdag naar Antwerpen afreizen. Bij de Groenplaats bevindt zich de bekende Grand Bazar Shopping Center met o.a. vele kledingwinkels en boekenwinkels. Andere grote winkelstraten in het centrum van Antwerpen zijn de Meir, de Schuttershofstraat, Korte Gasthuisstraat en de hip en trendy “Modewijk” met o.a. de Nationalestraat, de Lombardenvest en de Steenhoudersvest. Bij het station vindt u de Joodse wijk. De Joodse Wijk van Antwerpen staat bekend om de vele juweliers die hier gevestigd zijn. Hier worden vooral diamanten verkocht.
Gelegen in het centrum van Antwerpen, is de Antwerpse dierentuin met haar monumentale gebouwen en exotische fauna en flora nog steeds één van de meest belangrijke attracties van België. Je vindt er meer dan 5000 dieren in een prachtig aangelegd park met unieke uitstraling.
De Antwerpse dierentuin is het groene hart van de stad, vlakbij het centraal station en het volledig vernieuwde Astridplein, bevolkt door meer dan 5000 dieren. Na meer dan 160 jaar is deze romantische Engelse tuin nog steeds een unieke ontmoetingsplek voor jong en oud.
Locatie
Koningin Astridplein 26
tel. +32 (0)70 23 33 54
www.zooantwerpen.be