Wat een schatkist!!!

(origineel bericht op be-more.nl)

Wat een schatkist!!!

Sinds afgelopen januari is bij Palm Tree een baby sectie, genaamd treasure chest (schatkist) geopend. Hier is ruimte voor 6 baby die wachten op een adoptie. Die schattige kinders zijn afgestaan door hun moeder omdat die niet voor haar kind kan zorgen en hoopt op een betere toekomst voor haar kind dan die ze zelf heeft. Deze baby’s zijn binnengekomen via een social worker. De eerste baby die kwam was nog geen dag oud. Niet gewassen geen eten gehad werd het overgedragen aan Palm Tree. De andere kinderen is zijn wat ouder, de oudste is 1,5 jr oud. Zij zaten op andere plekken maar daar kom niet ingestaan worden voorhun veiligheid. Op Palm Tree krijgen ze een hoop liefde, een bed en goed te eten in afwachting van hopelijk straks een gezinnetje die voor ze gaat zorgen.

Deze baby’s zijn officieel geregistreerd bij Palm Tree en dat geeft Ros recht op een soort van kinderbijslag. De kinderen zijn in januari gekomen en pas deze week is al het papierwerk rondgekomen. Al 3 maanden worden ze van het kastje naar de muur gestuurd en weer terug. Afgelopen dinsdag kwam het dan eindelijk in orde en werd er een cheque meegeven om de achterstallige betaling mee te vergoeden. Zij keren geen geld uit, maar een cheque, deze kan bij bepaalde winkels ingeleverd worden. Op die manier kan er geen misbruik worden gemaakt van de bijslag. De dichtstbijzijnde winkel ligt in een volledige zwarte zulu buurt. Niet gebruikelijk dat hier een blanke komt. Nu was er toch een klein probleempje, de aunties, Dolly en Thobile wilde niet met zo’n grote cheque over straat en zij konden natuurlijk nooit alle boodschappen mee terug nemen. Maar 1 oplossing, Peter en Gerbrand (voorzien van superman shirt, dat maakt vast indruk) gingen met de aunties mee om ze te beschermen en de boodschappen te sjouwen. De cheque was goed voor 2 karren vol met luiers, rijst, babymelk poeder en pap. De mensen in de winkel keken de 4 na en dan niet alleen vanwege de 2 knappe blanke heren maar ook vanwege de volle karren. Aan Gerbrand werd nog door een vrouw in de winkel gevraagd of hij ook niet haar boodschappen wilde betalen omdat ze erg arm was. Yvon en ik waren blij toen we de bus met alle 4 daarin weer zagen aankomen.

Een van de baby’s die nu op Palm Tree verblijft zal binnenkort geadopteerd worden. Een Zuid Afrikaans stel wil haar een goed thuis geven. De eerste keer dat de ouders kwamen om kennis te maken gingen ze er vanuit dat ze het kind direct konden meenemen. Ros, Peter en Yvon vinden (en terecht) dat ze eerst wat meer moeten kennismaken en het kind langzaam aan moeten laten hechten. Het is een verlegen meisje van anderhalf jaar. Inmiddels zijn haar nieuwe ouders 3 keer geweest. De laatste keer was 2 weken terug en ze wordt pas 8 mei officieel geadopteerd. Dit betekend dat ze haar nieuwe ouders bijna een maand niet heeft gezien. Volgens mij moet het kennismaken weer helemaal opnieuw beginnen. Vanuit Palm Tree is er contact geweest met de ouders maar die hebben geen tijd om tussendoor nog te komen. Ze wonen op een uur rijden van Palm tree vandaan. Bizar, je zou toch denken wanneer je dit kindje erg graag wil je er toch alles aandoet om het goed te laten verlopen. Ik vermoed een lastige eerste dagen en misschien wel maanden.

In een ziekenhuis ver weg van Palm Tree wacht een baby’tje (2 mnd oud) tot de rechter heeft besloten dat de ouders daadwerkelijk afstand van hem doen en hij geplaatst mag worden bij Palm Tree. Dit jongetje is niet alleen door zijn ouders afgestaan maar wordt in het ziekenhuis ook nog een soort van verwaarloosd. Hij heeft moeite met drinken, waarschijnlijk is dit voor de zusters wat lastig en hierdoor laten ze hem links liggen of krijgt hij te weinig tijd voor zijn fles. Dit mannetje is dus te klein voor zijn gewicht en ligt al 2 maanden liefdeloos te wachten in zijn bed. Inmiddels hangt er een papier aan zijn bed met “please feet me”. Wat een slechte start heb je dan. Het ziekenhuis is te ver weg om voor Ros of Peter en Yvon dagelijks langs te gaan over hem eten te geven. Nu maar hopen dat zo snel mogelijk bekend is dat hij officieel is afgestaan en ze bij Palm Tree kunnen beginnen om het al dat gene te geven wat hij nu mist. Er wordt met smart op hem gewacht.

De kinderen die nu in de schatkist verblijven zijn stuk voor stuk schattig. Van die heerlijke chocolate baby’s. Het liefst zou ik ze meenemen naar Nederland om ze dat te geven wat ze in het begin van hun leven gemist hebben. Door de gemiste liefde en het wiegen van deze baby’s zijn er al een aantal kinders aan het rocken, een slecht teken.
Hopelijk dienen zich snel ouders aan die een van de cuties wil opnemen in hun gezin.

Omdat de adoptie kinderen officieel staatskinderen zijn mogen zij niet herkenbaar op de foto ivm privacy.
Dus nog maar wat daycare cuties op de foto erbij

(origineel bericht op be-more.nl)