Waarom safari zo duur!

Graag zou ik met mijn familie (2 volw + 3 kinderen) een safari doen in Tanzania of Kenia. Als ik de meeste parken in noord Tanzania wil bezoeken en overnachten in lodges en/of tenten komt deze reis nogal duur uit. De vluchten van België of Nederland naar Tanzania zijn ook niet goedkoop.
Welke goede organisatie biedt een budget/betaalbare safari aan?
Ik hoor het graag. Dank. Nicolas.

Hallo Nicolas,

De reden dat reizen naar Tanzania niet goedkoop zijn heeft enerzijds te maken met de huidige stand van de euro t.o.v. de dollar, anderzijds zijn de toegangsprijzen voor de nationale parken ook voor een groot gedeelte de oorzaak van de hoogte van de prijs.

de toegangsprijzen per dag voor de Nationale parken zijn als volgt;

Arusha NP, Tarangire NP, Lake Manyara NP volwassenen 35$ <16 10$
Ngorongoro Conservation Area en Serengeti volwassenen 50$ <16 10$
Een afdaling in deNgorongoro Krater kost nog eens per voertuig 200$

Dan ben je alleen nog maar in de parken en heb je verder nog geen vervoer en geen overnachting.

Een gemiddelde overnachting in een lodge of tented camp in de omgeving van de nationale parken kost al gauw 150$ per persoon.
In de Serengeti kan dat al gauw 50$ per persoon meer zijn.

Een betaalbaar alternatief is kamperen.
Tijdens de safari reis je met een gids en volledige kampeeruitrusting door de parken en kampeert aldaar.
Een overnachting op een camping kost in de eerst genoemde parken ca 7$ per persoon en in de Serengeti ongeveer 30$ per persoon.
Tijdens de ritten tussen de parken reist er een kok mee welke voor aanvang van de game drives op de camping wordt achtergelaten. Hij zet in de tussentijd de tenten op en zorgt voor het eten.

Rechtstreekse vluchten op Kilimanjaro Airport zijn niet voordelig, een alternatief kan zijn om te vliegen op Nairobi en vandaar met de bus verder te reizen naar Tanzania.
Dit scheelt al gauw 200 Euro per persoon.

[mod edit: gemelde reclame verwijderd]

met vriendelijke groet

Peter van der Eijk

Dag Peter,
Bedankt voor informatie.
Ik zal jou organisatie zeker contacteren bij eventuele reis naar Tanzania.
Succes met opstart safari bedrijf.
Nicolas.

nomadtours.co.za is ook goed.

en het is maar goed dat het zo duur is, want anders gaat jan en allerman er naartoe…
Daarbij kost het ook nog heel veel om dergelijke parken te onderhouden.

Maar wat onderhouden ze dan? Alleen een paar zandweggetjes, en dat doen ze slecht. Lijkt me stug dat het daarom dus duur is. Daarbij: In andere landen, waar wel faciliteiten zijn die onderhouden worden kost het slechts een fractie om op safari te gaan.
Denk eerder dat het gewoon een verdienmodel is: Veel geld binnenhalen met weinig toeristen die per persoon veel betalen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het ZA verdienmodel, veel toeristen die per persoon weinig betalen.

Brugge, heb je al overwogen om naar Namibie of ZuidAfrika of Zambia te gaan? Daar kost een safari slechts een fractie van wat het in Tanzania kost.

wat kortzichtig…

Waar slaat dit nu weer op? Als je zo’n slimme vent bent en het zo goed weet, dan moet je ook antwoord kunnen geven op de vraag wat ze dan onderhouden, en hoe het komt dat het in andere landen een veelvoud goedkoper kan.

Hallo Nicolas,

Het klopt dat de entreegelden van de parken vrij hoog zijn. Ook is het gebruik van de auto nogal kostbaar. De brandstof is in verhouding duur en het onderhoud van de auto kost ook veel geld. Dit komt door de toestand van de “wegen”. Zo’n auto heeft nogal wat te verduren.

Er zijn wel mogelijkheden om de prijs van een safari te beinvloeden door de wat goedkopere, dus wat minder luxe accommodaties te kiezen. Mijn ervaring is dat het vaak goedkoper uitvalt dan een kampeervakantie, omdat de kampeeruitrusting ook betaald moet worden.

Ik heb laatst voor klanten gekeken naar een vlucht en deze kwam op een kleine €800,- pp uit, afhankelijk wanneer je wilt natuurlijk. De vlucht was op Kilimanjaro airport, er was alleen wel een tussenstop waardoor je er iets langer over doet, maar voor 5 personen scheelt dat wel veel geld. Ook is vanuit Brussel vertrekken soms goedkoper.

Mvg, Mary.

Misschien moet je je qua safari’s gewoon beperken tot Kenia, daar is het goedkoper.

In Tanzania is het duurder omdat de regering meer geld heft op de entree van parken.

In theorie zou je kunnen denken dat het ook aardig wat geld kost om dat kostbare land vrij te houden van stedenbouw of wat voor menselijke invloed dan ook (behalve wat toerisme), maar of de regering al dat geld echt daarvoor gebruikt is natuurlijk niet te zeggen…

Als je met een heel gezin reist, kun je volgens mij ook makkelijk te plaatse pas boeken. Dan heb je al vrij snel een jeep vol zodat ze meteen kunnen vertrekken. Kan denk ik ook geld schelen ten opzichte van via internet boeken (op internet zie ik althans altijd veel hogere prijzen dan wat ik zelf betaalde in het land zelf). Maar ook dan moet je weten welke tourbedrijfjes betrouwbaar zijn. Vooral een goede gids die veel over de dieren kan vertellen, kan je ervaring maken of breken. Dus vraag aan andere toeristen op straat of ze al op safari geweest zijn en of ze tips hebben voor bedrijfjes.
Degenen die hier hun reclame posten zou ik al wantrouwen (want gaat tegen de forumregels in)… :wink:

Sorry Cecilia, ik wist niet dat het tegen de forumregels was, want zie heel vaak dat er “reclame” wordt gemaakt… Het is eigenlijk ook wel logisch dat het niet mag, maar het werd niet verwijderd en dus oogluikend toegestaan.
Voor de kleinere reisorganisaties is het wel een middel om zich te profileren. Het is zeker niet zo dat deze niet betrouwbaar zouden zijn! Ik doe mijn uiterste best om alles goed te laten verlopen en om mijn klanten een prachtige reis te bezorgen, wat tot nu toe prima is gelukt. Maar dat is weer reclame denk ik dus meer zeg ik er niet over…

Mary.

Hy,
Tanzania is (met Botswana) duur. Wij hebben uiteindelijk geboekt bij

Doet het eenvoudiger en is zeer flexibel maar we gaan pas in november dus over ervaringen kan ik nu nog niets vertellen.
Ze hebben ook reizen voor kinderen.

NB: wij vliegen met Swiss.

Safari’s zijn uberhaupt belachelijk duur.
Misschien heeft deze site interessante opties voor je. Vergelijk de aanbieders maar eens.
http://www.safari-specialist.nl/Safari-Tanzania.html

Maar inderdaad, Kenia blijft toch een stuk goedkoper.
Een andere tip zou kunnen zijn: Oeganda!
Hebben wij een paar jaren geleden gecombineerd met het Noorden van Tanzania en was toch ook echt wel een aanrader. En, vooral, een heel stuk goedkoper allemaal dan Tanzania.
Toch mss de moeite om eens te bekijken.

Even in-topic ter verduidelijking: volgens de regels voor gratis promotiemogen mensen best een beetje reclame maken voor hun eigen bedrijfje, zolang de reactie duidelijk ook informatief naar de bezoeker toe is, er inhoudelijk op de gestelde vraag wordt gereageerd en er geen links toegevoegd worden waar ze zelf financieel profijt van hebben.

Twijfel je daaraan, rapporteer het bericht dan (klikken op het belletje dat linksonder in de kolom naast het bericht staat - zoals reeds bij meerdere berichten in dit draadje is gedaan), dan krijgen wij als admins een signaaltje om er even naar te kijken en indien nodig nemen we de bezem ter hand en ruimen de boel weer een beetje op. :slight_smile:

Zo houden we samen WW irritante-reclame-vrij. :wereld:

Hallo,
Allemaal bedankt voor de info.
In 1993 heb ik de gorilla’s in Djomba (Congo) bezocht.
Ongelooflijke ervaring.
Oeganda spreekt mij ook aan maar het bezoek aan de gorilla’s of ander primaten is slecht geschikt (toegangkelijk) voor kinderen vanaf 15 jaar.
Misschien safari bekijken in ZA of Zambia.

Ik denk:

  1. Vaak geen andere bron van inkomsten, dus de safari is de melkkoe. Andere landen hebben misschien naast het aanbod van safari’s nog andere inkomsten uit toerisme; denk aan citytrips, strandvakanties, etc.

  2. Vraag en aanbod. Safari’s zijn populair, de rijke Westerling komt in grote getalen en betaalt toch wel dus waarom zou je het goedkoper maken?

  3. De grond wordt gereserveerd voor safari’s en zal (in sommige gevallen) aangekocht moeten worden. Je kunt het dus niet op een andere manier exploiteren met industrie bijvoorbeeld. Dit moet dus terugverdiend worden op de safari.

  4. Personeel moet geschoold worden om aan de hoge eisen van de Westerlin te voldoen die grof geld betaald heeft voor de safari.

  5. Onderhoud aan alle lodges die er staan. (zie punt 4.)

  6. Salaris van alle gidsen en Rangers die werkzaam zijn in het park (zie punt 4.)

  7. Het park zal ook een goede ontsluiting moeten hebben met de rest van het land. Anders komt er niemand. Er moet dus ook geïnvesteerd worden in infrastructuur buiten het park om en die is vaak beperkter dan in andere landen - dus hogere kosten.

Kilimanjaro beklimmen reizen, goedkope safari reizen

http://www.privesafarikenia.com/reizen/rondreizen-kenia/

**Bij ons vanaf €1055 24 dagen op safari door Oeganda, Rwanda en Tanzania inclusief de Serengeti en Ngorongoro Krater safari! **http://africantravels.com/tours/kampala---dar-es-salaam/24-dagen-a-taste-of-africa-oeganda-rwanda-tanzania-8734_9