Vrijwilligerswerk in Bolivia

Een reis terug in de tijd met vrijwilligerswerk Bolivia

Het pure Bolivia staat bekend als het ‘Indiaanse’ land van Latijns-Amerika. Dit komt vooral tot uiting in de eeuwenoude tradities en de kleurrijke bevolking van Bolivia. Bolivia is ook het armste land van Latijns-Amerika, een feit waar met name de ligging, het barre klimaat en de politieke situatie aan bij hebben gedragen. De onderlinge verschillen tussen de bevolkingsgroepen zijn groot. De oorspronkelijke indianen hebben het zwaar en zij vormen de meerderheid van de bevolking. Analfabetisme komt veel voor, mede doordat veel kinderen thuis moeten meehelpen. Hulp van vrijwilligers is meer dan welkom!

Leer de Spaanse taal in de ‘witte’ stad Sucre

Kennismaking Bolivia bestaat uit een 4-weekse taalcursus in combinatie met vrijwilligerswerk. De taalcursus vindt plaats in het sfeervolle Sucre. Het is een gezellige stad met veel mooie koloniale gebouwen. Het historisch centrum staat op de UNESCO lijst van Werelderfgoed. Tijdens het vrijwilligerswerk woon je bij een gastgezin. Je krijgt een eigen kamer en de familie zorgt voor de maaltijden. Iedere ochtend hebt je 4 uur Spaanse les. Spreek je al wat Spaans dan kun je meteen de eerste week gaan werken op een vrijwilligersproject. Spreek je nog geen Spaans dan ga je vanaf de tweede of derde week vrijwilligerswerk doen. Je kunt zowel de taalcursus als het vrijwilligerswerk verlengen met maximaal 2 weken.

Biedt hulp aan het arme Bolivia

Bolivia is een arm land maar ondanks deze armoede is het wel een bijzondere en interessante reisbestemming. Het land heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Zo vindt je er de grootste zoutvlakte ter wereld: Salar de Uyuni (12.000 km2!). Niet te missen wanneer je naar Bolivia reist! Het arme Bolivia kan de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Vanaf de tweede of derde week ga je vrijwilligerswerk doen op een van de sociale projecten die wij aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een verzorgingshuis voor oudere mensen die geen familie meer hebben om voor ze te zorgen. Deze mensen lijden vaak aan ouderdomsziektes als dementie. Ook kun je meehelpen bij de zorg voor gehandicapte kinderen of een opvangcentrum voor kinderen uit arme Boliviaanse families. Waar je ook terecht komt, ieder project is blij met alle hulp die jij kunt bieden!

Bekijk het overzicht van projectmogelijkheden vrijwilligerswerk in Bolivia (informatiesheet in PDF)