Vrijwilligerswerk Bolivia2

Hallo forumgenoten,

Na de zomer ben ik van plan om een half jaar tot een jaar naar Bolivia te gaan om te reizen en daar vrijwilligerswerk te doen. Ik wil heel graag Spaans leren en ook het Zuid-Amerikaanse leven meemaken. Het liefst zou ik daarom iets met educatie en biologie doen, mijn studierichting. Weet iemand welke organisaties in Bolivia zich hievoor inzetten?

Op het moment denk ik eraan om naar Villamontes te gaan omdat ik daar contact heb gehad met een stichting. Alleen moeten de Educatieprojecten in Villamontes nog worden opgestart, een beetje te ambitieus om alleen te doen. Zijn er mensen die hierin ook interesse hebben? Stuur mij dan een berichtje!

In welke stad is het leuk om een Spaanscursus te volgen? Ik twijfel tussen la Paz, Sucre en Cochabamba:confused: Veel keuzes om te maken, maar heb je nog andere tips over het vrijwilligerswerk tegen kost en inwoning in Bolivia, ik hoor graag jouw ervaringen!

:dag: Brigitte

Hoi Brigitte,

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar wat ik hier (in Bolivia) van andere reizigers hoor is dat het niet heel moeilijk is om vrijwilligerswerk te vinden.

Hou wel rekening met de hoogte in La Paz, daar zul je de eerste paar dagen wel wat rustig aan moeten doen, omdat het rond de 4000 meter hoogte ligt.

Hoi Brigitte,

Ik ben zelf vier maanden naar Bolivia geweest om daar vrijwilligerswerk te doen bij een krant en een radiostation. Heel erg leuk. Er staat nog wel een interview over op wereldwijzer (http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=114539) die je kunt lezen als je het leuk vindt.

Ik heb zelf in Cochabamba gewoond en dat is echt een stad die ik zeker aan zou raden. Sucre is ook heel erg mooi maar wat minder levendig en La Paz was ik niet zo weg van; ik had last van de hoogte en ik vond t een stuk minder levendig en jong dan Cochabamba. Ik zou wel zeker naar La Paz en Sucre gaan overigens, dat moet je toch meegemaakt hebben, maar als je ergens langer wil wonen en werken zou ik echt Cochabamba doen!

Ik ben met Projects Abroad meegegaan, een organisatie die me heel erg goed is bevallen. Ze regelen je project, verzekeringen, gastgezin en je kunt ze altijd bellen enzo, vond ik wel fijn. Ze hebben sowieso ook taallessen in Cocha.

Succes ermee!

Hi Brigitte,

Projects Abroad zou een vrijwilligersproject voor je kunnen regelen in Cochabamba in Boliviaals je dat leuk vindt. Je zegt dat je een opleiding in de richting van de biologie en educatie volgt (of hebt gevolgd?) en wij hebben absoluut projecten die daarbij aan kunnen sluiten. Heb je je hart verpand aan Bolivia of zou een andere bestemming in Zuid-Amerika ook een optie voor je zijn? Dan heb je namelijk iets meer keus uit dier- en natuurbehoudprojecten. Maar je kunt natuurlijk ook een van onze andere projecten kiezen.

Je zegt dat je ook graag de taal zou willen leren. Via Projects Abroad is het ook mogelijk om naast, of voor, je project een taalcursus Spaans te volgen.

Lijkt dit je wat? Kijk eens rustig rond op www.projects-abroad.nl zou ik zeggen. Voor meer informatie mag je ons altijd mailen (info@projects-abroad.nl) of bellen (0031 (0) 78 6131356).

Groetjes,

Projects Abroad

Interessant artikel:
"Vrijwilligers: Naïeve wijsneuzen of gepassioneerde bruggenbouwers"

Beste forumgenoten,

Zaterdag 10 september is er weer een Projects Abroad Info dag. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen als je erover denkt om vrijwilligerwerk in Bolivia te gaan doen!

Onze Info Dag is een mooie gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met de medewerkers van Projects Abroad. Je hoort meer over wat Projects Abroad te bieden heeft, hoe wij werken en wat de mogelijkheden voor jou zijn. Daarnaast kan je terecht met al je vragen bij één van de medewerkers en zijn er oud-vrijwilligers aanwezig die je meer over hun ervaringen kunnen vertellen.

Enthousiast? Schrijf je dan NU in via het inschrijfformulier op onze website: http://bit.ly/daFC1i

We zien je dan!

http://www.projects-abroad.org/_photos/_global/photo-galleries/en-uk/bolivia/_global/thumbs/care-volunteer-in-bolivia.jpg

http://www.projects-abroad.org/_photos/_global/photo-galleries/en-uk/bolivia/_global/thumbs/kids-in-bolivia.jpg

http://www.projects-abroad.org/_photos/_global/photo-galleries/en-uk/bolivia/_global/thumbs/volunteer-on-a-care-placement.jpg

http://www.projects-abroad.org/_photos/_global/photo-galleries/en-uk/bolivia/_global/thumbs/medical-intern-in-bolivia.jpg

http://www.projects-abroad.org/_photos/_global/photo-galleries/en-uk/bolivia/_global/thumbs/mountain-trek-in-bolivia.jpg

http://www.projects-abroad.org/_photos/_global/photo-galleries/en-uk/bolivia/_global/thumbs/volunteer-with-university-students.jpg

Beste lezers en Projects Abroad,

Ik heb net even de pagina van bovenstaande reis/vrijwilligers organisatie opgezocht en ik wil toch even kwijt dat ik vraagtekens heb bij de prijzen die zij aanbieden: Een week met dieren werken in Ecuador voor 795 Euro, tewijl locale projecten gem. 100/ 120 USD voor 7 dagen onderdak en eten vragen… Ook is het heel interessant om te lezen dat het in een heel duur land als Brazilie ‘slechts’ 300 Euro meer kost om een maand les te geven dan in een spot goedkoop land als Bolivia??? In Bolivia betaal je 1795 Euro per maand om les te geven en word van dit bedrag 395 Euro aan eten en onderkomen uitgegeven. In Brazilie betaal je 2095 Euro en wordt (volgens hun eigen website) slechts 461 Euro aan eten en onderdak uitgegeven???
Ook wordt er slechts max. 19% van deze bedragen aan de vrijwilligers projecten zelf uitgegeven. Al met al dus een behoorlijk dure reisorganisatie. Maar ik moet erbij vermelden dat ik net verschillende positieve kritieken over deze hen heb gelezen en is het natuurlijk je eigen vrije keuze als je veel geld voor (goede) hulp wil betalen. Ik kan alleen zeggen dat het niet zo duur hoeft te zijn…
Martijn

Ik blijf het bizar vinden dat mensen zo extreem veel geld willen betalen om ergens gratis te werken/helpen.
Er zijn genoeg plekken in die landen waar ze blij zullen zijn als je aanklopt en aanbiedt om gratis te helpen, vooral als het gaat om dierenzorg. En waar ze misschien zelfs geld betalen. (Ik verdiende ongeveer een euro per uur voor Engelse les geven in Peru en kreeg gratis accommodatie. Gewoon zelf ter plaatse gezocht en gevonden.)

En er is ook genoeg vrijwilligerswerk in Nederland en België. Ook werk dat effect heeft op andere landen (denk eens aan War Child of Oxfam Novib bijvoorbeeld). En je kunt dat veel langer doen, dus de organisatie heeft veel meer aan jou. Waarom moet het persé in het buitenland? Omdat je dankbare gezichten wilt zien??