Vrijwillgerswerk buitenland - Werken met kinderen in de townships - Zuid-Afrika

Indien je interesse hebt om direct voor een NGO te werken en niet via een organisatie dan kan dat in de townships van Port Elizabeth met Izizwe Projects.

Izizwe richt zich op ondersteuning van kleine lokale projecten zoals; creches, dag opvang, community projecten, een dansgroep, lagere scholen en de middelbare school. Door het samenbrengen van internationale vrijwilligers en lokale projecten zorgt Izizwe voor extra steun door middel van de extra handen en door inkomsten te genereren door donaties.

Vrijwilligers betalen voor hun eigen kosten waarvan een deel direct naar de projecten gaat waarmee maandelijks boodschappen voor 2 creches worden gedaan, diverse kinderen worden gesteund met alle kosten voor hun opleiding, individuen worden gesponsord (nieuwe bril of kunstgebit, opknappen van een huisje, etc) en vele andere kleinere dingen die voor de bevolking van deze townships een groot verschil maken. Izizwe is geregisteerd als non-profit en alle inkomsten worden dus besteed aan het project zelf en alle kosten die daarbij horen.

Vrijwilligers zijn hard nodig, bijvoorbeeld door te helpen in een van de creches, huiswerkbegeleiding te geven, naschoolse sport en dans activiteiten, vakantie programma’s, helpen opknappen van klaslokalen of les te geven op een van de scholen. Vele manieren om je nuttig te maken en door alle opties hebben vrijwilligers veel inspraak en keuze om dat te doen wat ze echt leuk vinden. Een unieke kans om samen met de lokale bevolking ons sterk te maken voor de kinderen van deze township!

De kosten die Izizwe vraagt aan vrijwilligers die langer dan 3 maanden willen komen zijn 450 euro eenmalig (ophalen, administratie, personeels kosten) en 560 euro per maand voor 3 maaltijden per dag, accommodatie in het vrijwilligershuis bij het strand en dagelijks transport naar en van het project, dus eigenlijk alles inclusief, behalve eigen uitgaves en leuke uitstapjes. Vergelijk dat maar eens met andere projecten…en dan gaat alles ook nog eens naar de organisatie zelf!

Voor kortdurend vrijwilligerswerk zijn de kosten 880 euro per maand (220 euro per week) voor alles inclusief!

Voor meer informatie; kijk op www.izizweprojects.co.za of mail ons op info@izizweprojects.co.za