Vragen rondreis en boottocht Spanje

Fijne mensen,

1 augustus gaan m’n vriendin en ik naar Marrakech. Na twee nachten in Marrakech willen we ter plekke een auto huren en richting Merzouga rijden. Daar een overnachting onder de sterrenhemel in de woestijn en van daaruit via het zuiden naar Essouira trekken. Afhankelijk van hoelang dit duurt willen we misschien nog naar het noorden rijden en van daar de boot pakken naar Spanje om terug te vliegen vanaf Sevilla of Malaga. Maar dat is afhankelijk van hoe lang we in Marokko blijven. Concreet hebben wij de volgende vragen:

  • Hoe lang duurt het als je van Marrakech naar Merzouga wil rijden? En waar kan je ondertussen stoppen om te overnachten?

  • Wie weet een goede plek om te overnachten in Merzouga en waar kan je het beste een excursie regelen? Gewoon privé zonder dat we in een grote groep reizen.

  • Welke valleien zijn de mooiste (Dades, Todra, Rozen, Draa) en kan je daar ook zelf doorheen rijden of kan dat ook het beste georganiseerd?

  • We willen een dag of drie relaxen in Essaouira. Hoeveel dagen heb je ongeveer nodig als je alles gedaan hebt wat hierboven beschreven staat? En hebben we dan nog ‘must-sees’ over het hoofd gezien?

  • En stel dat we tijd over hebben: van welke haven vaar je dan het makkelijkst naar Spanje? Tanger? En bij welke auto-verhuurmaatschappij kan je in Marrakech je auto ophalen en (bijvoorbeeld) in Tanger weer inleveren?

Heel veel vragen, hopelijk kunnen jullie mij een goed antwoord geven.
Alvast bedankt allemaal!

Groeten,
Frank

Hallo Frank,

Kijk maar eens bij www.overlanders.be vind je zeer veel terug over jouw vragen.

Groet,
Mario