Vraagje

Hallo …

Mijn dochter en ik hebben plannen om volgend jaar een reis naar sri lanka te maken, tijdens onze voorpret hebben we een reisgids gekocht over het land.
In dit boekje staan natuurlijk ook praktische tips en een van die tips ging over de aankomst en vertrek in sri lanka

In het boekje staat dat je tijdens de vlucht een inreis formulier krijgt en dat je voor iedere dag dat je in sri lanka bent een bedrag dat overeenkomt met 30 us dollar bij je moet hebben of een internationale creditcard . Kan iemand mij vertellen hoe dit zit ???
Een creditcard heb ik namelijk niet en als ik bereken naar aanleiding van de reis die wij op het oog hebben zou ik bijna 1000 euro bij me moeten hebben terwijl ik een aardig verzorgde reis op het oog heb.

Alvast bedankt en groetjes

Monique

Hoi Monique,

Niets van aantrekken. De regel voor visum > 30 dagen is inderdaad dat je per dag 30 euro moet ‘spenderen’ maar dat is dus inclusief hotel, vervoer etc. - dingen die jij al vantevoren betaald hebt.
Maar voor een gewone vakantiereis, korter dan maand, geldt die regel niet eens specifiek - als je maar de indruk wekt en zonodig kunt bewijzen dat je lokaal al accomodatie geboekt hebt en niet aldaar moet gaan werken om je verblijf te betalen :frowning:

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

dank je wel voor dit antwoord het lucht heel erg op om dit te weten

groetjes Monique