Voorwoord

Reizen wie houdt er nu niet van?
Steeds meer mensen gaan reizen en tegenwoordig weten ze ook dat er vaccinaties nodig kunnen zijn tegen allerlei ziektes. Vaccinaties zijn vaak alleen niet genoeg om je te beschermen tegen alle gezondheidsrisico’s.

Het is belangrijk voor veel landen om verantwoord op reis te gaan, je goed op de hoogte te stellen van de situatie in een land en de nodige maatregelen te treffen omtrent je gezondheid. Hier staan wij niet altijd bij stil en dit kan de nodige consequenties met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld ook aan: buikklachten, besmet voedsel, insektenbeten, infecties, drinkwater, de felle zonnestralen en zo zijn er nog genoeg aandachtspunten te noemen die van belang zijn.

In de reisapotheken in de landen forums wordt specifiek voor dat land de reisapotheek beschreven. Let op: dit zijn algemene adviezen! Dit is niet voor iedereen van toepassing! Vele factoren spelen hierbij een rol zoals leeftijd, duur van de vakantie, allergiën en andere aandoeningen, combinatie met andere medicatie etc,. Raadpleeg dus ten alle tijden een huisarts of een instituut voor een persoonsgebonden advies!

Graag willen wij benadrukken dat alle informatie die in de reisapotheek staat afkomstig is van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: http://www.itg.be/itg/

Wij wensen jullie veel plezier in het Wereldwijzer Reisapotheek Forum en als je vragen hebt over goed voorbereid op reis gaan naar Roemenië, kan je ze in dit forum kwijt.