voor het eerst backpacken Argentinie

Hai mede reisliefhebbers,

Ik ga eind april voor het eerst in mijn leven backpacken … heb me nu dus ingsteld op een maand alleen reizen en veel nieuwe mensen leren kennen… dit betekent een hoop eerste keren, eerste keer backpacken, eerste keer alleen reizen, eerste keer in hostels slapen, eerste keer zuid amerika, eerste keer tango etc…

Nu ben ik niet echt een zogenaamde “luxepoes” dus over die hostels maak ik me niet zo druk wordt vast hartstikke gezellig… ook ga ik er vanuit dat ik allemaal leuke mensen leer kennen en dat je zo af en toe een stukje samen verder reist of elkaar later op de reis weer eens tegen komt… verder kijk ik vooral uit naar lekkere steaks en heerlijke wijn :wink:

Omdat dit mijn eerste reis is waarbij ik meer dan 2 plaatsen bezoek heb ik een schema gemaakt… ik hoop dat jullie me kunnen helpen door te checken of dit een beetje realistisch is of dat ik nu te veel reis en te weinig kan genieten… ook loop ik er nog tegen aan dat ik nergens iets kan vindne van kleding tips. ik vind het met name erg lastig in te schatten wat voor soort jas ik aan moet? aangezien het weer nogal varieerd van gemiddeld 20 graden tot -10 s’nachts in de salar de Uyuni…

mijn schema ziet er voor nu als volgt uit:

26-apr vertrek amsterdam 21.00 uur
27-apr aankomst BA 8.00 uur
28-apr Buenos Aires
29-apr Buenos Aires
30-apr Buenos Aires (san Antonio gaucho’s)
1-mei vliegen naar Iguazu Falls om 13.20 en aankomst 15.00 uur
2-mei Iguazu falls
3-mei Iguazu falls
4-mei vliegen naar salta
5-mei salta
6-mei salta
7-mei Cafayate
8-mei Quebrada de Humahuaca
9-mei salta naar tupiza
10-mei tupiza
11-mei tour Uyuni
12-mei tour Uyuni
13-mei tour Uyuni
14-mei tour Uyuni
15-mei uyuni naar sucre
16-mei sucre
17-mei sucre
18-mei sucre naar cochabamba
19-mei cochabamba
20-mei cochabamba
21-mei cochabamba naar la Paz
22-mei la paz naar Lake Titicaca
23-mei Isla del Sol
24-mei terug naar La paz
25-mei nog te bepalen
26-mei nog te bepalen
27-mei La Paz
28-mei La Paz
29-mei vertrek naar NL
30-mei aankomst Amsterdam

zo een heel verhaal maar alle tips zijn welkom :slight_smile:

Argentinië ga ik dit jaar voor het eerst bezoeken, Bolivia bezocht ik anderhalf jaar geleden: IkReis - Bolivia 2013.

Het toverwoord voor kleding is laagjes!

Ik had voor Salar Uyuni niet mijn winterjas mee, maar héél veel laagjes. Ik had dus een gortex (herfst)jas met daaronder een fleece, een trui, een thermoshirt met lange mouwen en een t-shirt. Als ik het warm of koud had kon ik een laagje aan- of uitdoen. Verder is een petje tegen de zon ook heel fijn, net als een muts tegen de kou en een zonnebril.

Wat de route betreft: ik zou iets langer bij isla del sol blijven. Van La Paz naar naar copabana is 3-4 uur, en het is leuk op het eiland te overnachten.

Hoi jenny, dank je voor je reactie. Ik ga idd maar voor een fleecetrui icm een dunnere jas en verder veel laagjes. Ik heb je reisverslag gelezen en ik overweeg zeker een nachtje extra op isla del sol door te brengen. Ik had van andere ook al begrepen dat dat zeer de moeite waard was. Nog 11 weekjes dus komt nu snel dichterbij… Spannend !!