Volgend jaar naar Suriname

hallo,

Wij willen volgend jaar met het gezin naar Suriname omdat de worstels van mijn vrouw daar liggen. Nu zijn we aan het bekijken welke excursies we allemaal kunnen ondernemen. We hebben namelijk 3 kinderen van 2 jaar 4 jaar en 7 jaar (als we daar zijn) Nu vroegen we ons af of er mensen zijn die leuke dingen weten om te doen met zulke kleine kinderen. De meeste dingen zijn toch echt voor volwassenen maar ik geloof niet dat er helemaal geen touren zijn waar kinderen ook mee mee kunnen. Ook zijn wij op zoek om een huis daar te huren in Paramaribo en dan het liefst met een zwembad zodat de kids kunnen zwemmen. Weet iemand hier misschien een handige site waar we deze kunnen vinden? Via welke reis organisatie kun je redelijk goedkopen vluchten boeken want we gaan natuurlijk wel met 5 personen dus als je ergens vlug op kan besparen is het wel de tickets. En maakt het veel uit of je met Surinam airlines vliegt of met KLM en dan bedoel ik ruimte? Ik hoop op leuke reacties maar dat zal wel lukken.

Groeten Familie Vermeulen (Wessel)

Beste Wessel,
Wij hebben vorig jaar enkele dagen in Swietdjaari een klein bungalowparkje net buiten Paramaribo gelogeerd. Ik denk dat het heel prima is met kleinere kinderen, veilig, rustig en met een zwembad, supermarkt om de hoek en Paramaribo is goed te doen met een huurauto. Van daaruit hebben we een uitstapje gemaakt naar Colakreek en een dagje Overbridge beiden erg leuk, met name Colakreek is zeer de moeite waard voor een relaxed dagje uit. Bij Overbridge kun je ook logeren, maar het ligt wat meer achteraf. Als jullie de jungle in willen is Danpaati misschien een goede keus (wel duur). Het resort ligt op een eiland, met zwembad, sochtends na het ontbijt worden er aapjes gevoerd door de aanwezige kinderen, maar de rest van het eiland is oorspronkelijk, toch wel echt het jungle gevoel, maar zeer overzichtelijk. Mooie bungalows, goed eten. Prachtige plek.

Wat ik ook een bijzondere mooi vond, is een dagje naar de kust Matapica, ik weet niet zeker of dat wat is met een kind van 2, het is een stuk varen met een klein bootje, maar een prachtige tocht. Misschien georganiseerd?

Verder is er nog een dolfijnen tour en nog veel meer wat wij niet gedaan hebben, je vindt ook veel informatie op de website van Joep en Marit. Daar vind je vooral tips als je zoveel mogelijk zelf alles wilt regelen, maar ook de verschillende mogelijkheden op een rij.

En ik heb indertijd een leuk contact gehad met Erna van Thats it tours. Wij hebben het uiteindelijk zelf geregeld, maar ik had wel een heel goed gevoel bij deze organisatie, heel persoonlijk. Misschien ook een tip.

Je kunt heel goedkoop een huis huren in Paramaribo (D-reizen.nl, wereldhuisje.nl), maar er is mij verteld dat je dan wel de buurt een beetje moet kennen. Het is niet overal even veilig.

Tot slot, we hebben zelf in Paramaribo gelogeerd bij guesthouse Kolibrie, als jullie daar nog iets zoeken, kan ik dat ook zeker aanraden. Heel centraal gelegen, maar met een grote tuin, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, een klein zwembad en een ruim appartement.

Veel succes en veel voorpret alvast, het is een prachtig land en er is zeker genoeg te doen, ook met kids.

http://www.swietdjaarie.com/index.php?p=home
http://www.overbridge.net/
http://www.danpaati.net/
http://www.thatsittours.com/

http://www.guesthouse-kolibrie.com/kolibrie_nl/home.html

1 like

Sorry, ik heb me vergist, we hadden eerst het plan om naar Danpaati te gaan en dat had ik nog in mijn hoofd, maar het is Anaula geworden en dat bedoel ik eigenlijk, dat heeft een zwembad en lijkt me zeer geschikt met kinderen. Dat is waar ik het hierboven over had.
http://www.anaulanatureresort.com/nl/gallery/faciliteiten

1 like

Hartstikke bedankt voor de vele tips, hier heb ik wat aan. Ik ga het eens lekker op mijn gemak uitzoeken. Kolibrie had ik ook al gezien en wat ik zag was ik wel over te spreken.