Vliegtickets prijzen

Hallo,

Wie kan mij het volgende uitleggen.
Een ticket van dusseldorf-amsterdam-nairobi en terug via dar es salaam-amsterdam-dusseldorf is 200 euro goedkoper, dan amsterdam-nairobi en dar es salaam-amsterdam. En we praten hierover DEZELFDE vlucht!

Hoe kan dat?

BVD!

Welkom in de Wondere Wereld van de luchtvaart ! De airline (neem aan KLM in dit geval) hanteert voor de Duitse markt andere prijzen om te concurreren met de andere airlines die vanuit Duitsland vliegen. In elk land worden andere prijzen gehanteerd.
Iedereen kan natuurlijk gebruik maken van deze vluchten ex Dusseldorf, maar je dient wel in Dusseldorf op te stappen. Indien je dit niet doet en direct naar AMS gaat om in te stappen, zullen alle vluchten door no-show op Dusseldorf-Amsterdam geannuleerd zijn.

Hetzelfde geldt overigens niet alleen voor Dusseldorf, maar ook bijvoorbeeld voor vertrek vanaf Brussel (via Amsterdam).

ok thx.
Opmerkelijk…

Ja, het is natuurlijk erg vreemd ! Je hebt 2 vluchten meer en je bent 200 euro goedkoper uit !!!

Daarnaast is die vlucht vanuit Düsseldorf er een met een overstap en die vanuit Amsterdam een directe vlucht. Een directe vlucht is altijd duurder. Ook als dat een deel van die indirecte vlucht is…

Een directe vlucht is zeker niet altijd duurder dan een vlucht met een overstap, dit is natuurlijk ook volledig afhankelijk van de beschikbaarheid op de betreffende vluchten.
Heb net ff getest voor een retour Johannesburg en een nonstop vlucht AMS-JNB was in dit geval ruim 400 euro goedkoper dan een vlucht DUS-JNB via AMS (waarbij de vluchten AMS-JNB-AMS hetzelfde waren).
In dit geval waren er op de nonstop vlucht lagere boekingsklasses beschikbaar dan voor DUS-AMS-JNB.

Da’s ook weer waar, even geen rekening mee gehouden. Blijft lastige materie…

Ja, daar heb je helemaal gelijk in…werk nu al aardig wat jaren met vliegtickets, maar het blijft zeker af en toe lastige materie…

Ja zeker is dat lastig ook omdat je als reiziger gewoon niet weet hoeveel stoelen er in een bepaalde boekings klasse zitten en hoeveel er nog beschikbaar zijn. Daarom zijn er veel verschillen. Zoeken naar de goedkope boekings klasse is soms een gepuzzel maar wel de moeite waard!

Het voordeel vanaf Dusseldorf kan toch behoorlijk oplopen zeker als je prive vliegt. Zakelijk verkeer heeft meer te maken met de extra tijd die je er voor kwijt bent en zal misschien vaker gekozen worden voor de non stop vlucht.